Bästa reseminne

Bästa reseminne

Jag har antagit att delta i en treveckorsutmaning ”Svenska Resebloggars septemberutmaning” med nytt tema varje dag. Min ambition är att få med alla teman, men med viss reservation att de inte publiceras exakt på dagen.
 
Första utmaningen heter ”Bästa reseminne”.
 
Bara här kommer min första stora utmaning då jag har så många ”bästa reseminnen”! Valet blir dock våra möten med människor. Människor vi mött på våra resor varav många blivit bästa vänner för livet. Dessa möten är grunden till mitt val av namn på bloggen, ”Peopleinthestreet”!
 
Det händer ofta att vi träffar intressanta människor på exempelvis New Yorks gator. Vi börjar prata, vi skrattar tillsammans och vi delar med oss av historier. Många fortsätter vi hålla kontakt med år efter år, vissa träffar vi igen och andra inte. Men gemensamt för alla dessa möten är att alla, var och en på sitt sätt, har gjort våra resor oförglömliga.
 
Nedan följer en presentation av några underbara människor vi mött genom åren.
 
 
Sibylle från Österrike, en vän för livet som jag träffade på 80-talets charterresor till Alanya vid ett par tillfällen. Jag har även haft nöjet att hälsa på henne i Österrike några gånger. Vi firar 27 år som vänner precis nu i dagarna.
 

 

Melvin, Richard och Paula i New York. Bästa New York-vänner som vi träffar varje gång vi är i staden. Vi äter frukost, hälsar på hemma hos Melvin, får guidade turer på Naturhistoriska Museet av Richard och vi åker till Brooklyn för att njuta av Paulas spelningar med bandet Reverend Vince Anderson and his Love Choir.
 
 
Vackra Kesha som förgyllde vår förlovningsdag i New York när vi bubblade i dubbel bemärkelse på Le Bain på The Standard Hotel.
 
 
Harry höll vi kontakten med i många år och vi träffades varje gång vi åt frukost på Morning Star i New York. Sedan restaurangen renoverade tappade vi dock kontakten.
 
 
Min fina och nära vän Anna Ström Åhlen har jag inte träffat på en resa, men som jag däremot rest tillsammans med. Vi lärde känna varandra via vårt gemensamma intresse av New York och våra bloggar. En vän för livet!
 
 
Via Anna träffade jag ett gäng underbara kvinnor som älskar, eller bor i New York: Kajsa, Anna, Maria och Djelena. Vi ses igen!
 
 
Fantastiska Florence, den vackra fransyskan vi träffade i Dublin, ska vi träffa igen. Så snart det passar kommer hon och hälsar på oss i Sverige. Vi längtar!
 
 
Maria Salinas, Mallorcas bästa kock, bjöd in oss på Brondo Architect Hotel. I dagarna öppnar hon sin egen restaurang Maria Salinas Restaurang. Räkna med mat i världsklass!
 
 
Amerikanen Raoul var en härlig typ som vi träffade i Paris. Hans lycka var total när Stefan delade med sig av sin snusdosa till honom.
 
 

 

Tyske Stephen träffade vi på ett kafé i Montmartre, Paris. Han jobbade med att bygga U2:s scen under deras 360 Tour som vi såg både i Dublin och Paris.
 

 

Gabrielle träffade vi i Paris mysigaste bistro: Secrets de famille. En fantastisk fotograf!
René och hans fru Christiane, som äger restaurangen, har även haft en restaurang mitt i jetsetlivet på franska rivieran. Plus att han varit skidinstruktör och bergsklättrare. Intressanta människor!
 
 
Vårt absolut starkaste reseminnen är när vi träffar familjen i Kanada tidigare i sommar. Stefans familj i Toronto och min familj i Alberta och British Columbia. Att människor jag aldrig träffat live tidigare kommer att betyda så mycket för oss är nästan overkligt. Men faktum är att min närmaste familj helt plötsligt har blivit så mycket större – på bara en sommar!
 
#svenskaresebloggarseptemberdrömmar
 
Följ gärna Peopleinthestreet på Facebook också. Välkommen!
 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *