Brondo Architect Hotel i Palma

Brondo Architect Hotel i Palma

Vår nyfunna vän Laura från Palmas kanske bästa vinotek Lugar del Vino, rekommenderade oss en av hennes personliga favoriter på Mallorca – Brondo Architect Hotel som ligger på Brondo 4 i Palma.
 
 
Lauras vän Maria Salinas driver inte bara det fyrstjärniga designhotellet Brondo Architect Hotel, med individuella hotellrum där var och ett är unikt designat – hon har även en väl erkänd restaurang med högklassig mat som slår allting annat vi har sett på Mallorca!
 
 
Härliga Maria Salinas, som är en mycket duktig kock, har lyckats skapa precis ett sådant ställe som vi verkligen älskar. I en personlig miljö (med lite New York-känsla) bestående av mycket betong men samtidigt modern bohemiskt chic och elegant inredning, vill hon att alla hennes gäster ska känna sig som hemma vilket vi också gjorde, uppkrupna i en soffa.
 
 
Något av de bästa vi åt under våra dryga två veckor på Mallorca! Mycket fräsch kall sallad bestående av tonfisk, potatis och morötter toppad med ruccula.
 
 
Att Brondo Architect Hotel har valt samma golv som vi har i köket ger förstås extra pluspoäng!
 
 
Som de flesta andra hotell finns en bokhylla med lästa böcker som nästa gäst gärna kan få ta del av.
 
 
Trapphuset liknar inget annat vi sett! Designade lampor, konstverk och fantastiska tavlor mjukar upp den hårda betongen och teglet på väggarna. Kan inte bli snyggare!
 
Ni som känner oss vet att vi mer än gärna söker upp en takterass på våra resmål. Den här terassen hade inte den bästa utsikten men precis så mycket skugga som vi behövde för dagen! Med Maria Salinas härliga personlighet och den mycket trevliga personalen är uppmaningen att ha en en fin dag är inte svår att följa!
 
 
På vinterhalvåret håller Maria Salinas matlagningskurser med maträtter som är typisk för Mallorca. Deltagarna får följa med Maria till saluhallarna i Palma på jakt efter de bästa råvarorna innan själva matlagningen tar vid. En, enligt Maria, mycket uppskattad aktivitet som vi väldigt gärna skulle vilja vara med om.
Missa för allt i världen inte den här fantastiska pärlan när ni är i Palma! 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *