Reninsamling i Pålänge

Reninsamling i Pålänge

När det är som mest snö i de nordligaste delarna av landet transporteras renarna ned till kusten, bland annat runt Pålänge, för att ha mer tillgång till föda. Nu är tiden kommen då de ska transporteras tillbaka norrut igen.
 
 
I helgen fick vi se hur renskötarna samlade ihop renarna som strövat runt bland öarna i Kalix Skärgård. De drev renarna över isen mot renhagen där de bland annat räknas inför hemfärden, i god tid innan vajorna ska kalva.
 
 
Renflocken passerade precis utanför vår stuga!
 
 
Det är ett tidskrävande jobb att få ihop renarna vilka inte alltid är helt intresserade att gå dit renskötarna önskar. Men med imponerande skicklighet och lugn fick skötarna i alla fall renarna på plats så småningom.
 
 
Vi har ett eget skoterspår till stugan! 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *