Mallorca

Gränderna i Port de Sóller

Jag har tidigare skrivit om våra härliga morgonpromenader uppe på bergen i Port de Sóller, Mallorca.
Berget på andra sidan den båtfyllda bukten är mer bebyggd och här hittar vi smala, mysiga gränder och bybor som stannar till och pratar med sina grannar. 
 
 
Det finns även en utskiksplats ut mot havet där vågorna slår mäktigt mot klipporna. Tänk att ha den här utsikten från dina fönster!
 
 
Det är inte särskilt många turister som tar sig upp i bergen från de centrala delarna i Port de Sóller.
 
 
Trappstegen är många och i brist på trädgårdar planteras växter i krukor som ger ett trevligt intryck mot all sten. Här söker byborna skugga när solen och värmen är som hetast.
 
 
Vi hittar fina detaljer från gamla båtar, i fönster och på lyktstolpar.
 
 
När vi åter närmar oss vattnet och centrala Port de Sóller trängs restauranger och butiker med varandra. Här finns flera väldigt bra restauranger och utbudet av shopping är helt okej.
Vi besökte Cava Café några gånger och är du sugen på en Gin & Tonic har du kommit rätt! Cava Café har ett stort utbud av den populära drinken som dessutom serveras i gigantiska ”guldfisksskålar”.
 
 
Det här paret har utmärkt läge för span över folkmyllret på strandpromenaden. 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *