Bar Abaco – Palma

Bar Abaco – Palma

En av mina närmaste vänner, Anna, planerar en resa till Palma, Mallorca, nästa år. Till henne, och andra resenärer till Mallorca, vill jag dela med mig av en så kallad ”turistfälla” som faktiskt är värd ett besök! Tyvärr har jag bara bilder från mobiltelefonen (av sämre kvalitet), men ni förstår säkert vad jag menar ändå.
Bar Abaco är den mest rekommenderade baren jag läst och hört om innan vår resa till Palma i somras. En väldigt speciell cocktailbar dit alla turister hittar. Kan det verkligen vara något?
 
 
Ja, faktiskt! (Såvida du låter bli att spendera hela kvällen här på drinkar för då kan det bli ett större hål i din resekassa.) Redan när vi kliver in i den stora gedigna porten i det här 1600-talspalatset förstår vi vad alla pratar om. Det är verkligen som att kliva in i en annan tid och värld, och det första som möter oss är en stor dekorativ hög med färska frukter.
 
 
Bland skulpturer, kandelabrar, burfåglar och blomsterarrangemang börjar vi med att avnjuta våra gigantiska drinkar på nedre våningen.
 
 
Men den fina trappan som ledde till övervåningen blir allt för lockande så vi tar med oss våra drinkar en trappa upp. Där är vi nästan helt ensamma och vi kan slänga upp fötterna och krypa ihop i stora gammaldags soffor samt gå ut på balkongen för att spana ut över trädgården och de andra gästerna.
 
 
Apropå balkongen, så var försiktig med vilka dörrar du öppnar! Rätt vad det är befinner du dig hemma hos någon och det är kanske inte tanken med ett barbesök…
 
 
Adress: Calle San Juan, 1, 07012 Palma de Mallorca

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *