Reverend Vince Anderson and his Love Choir

Reverend Vince Anderson and his Love Choir

När vi är i New York brukar ett mål med resan vara att träffa vänner som bor i staden. En av våra vänner, Paula Henderson, spelar saxofon (bari sax) med bland annat Reverend Vince Anderson and his Love Choir som varje måndagkväll spelar i Union Pool, Williamsburg Brooklyn.
 
 
På innergården i Union Pool väntar du in kvällens show på ett avslappnat och behagligt sätt. Det finns möjlighet för både svalkande dryck och något gott i magen för den som vill.
 
 
Vi har haft nöjet att se Rev. Vince Anderson and his Love Choir två gånger och vi längtar till nästa gång vi får uppleva när bandet ger allt på scenen! De är väldigt samspelta, även om en stor del är improvisation, men då har delar av bandet spelat tillsammans sedan mitten av 1990-talet så de känner varandra väl.
 
 
Bandet kallar musikstilen ”Dirty Gospel”. Det är bluesinspirerat och pastor Vince Anderson (ja, han är en riktig pastor) ger verkligen allt med sin härligt raspiga röst! Vi står tillsammans med ett gäng hipsters som även blir en del av schowen och det är svårt att inte ryckas med av musiken. Livemusik när det är som bäst! Jag lovar!
 
 
I pausen pratar vi med Paula och Vince Anderson. Det visar sig att pastorn har avlägsna släktigar i både Sverige och Norge! En skandinav minsann!
 
 
Den här gången har vi med oss vårt resesällskap Roger och Katarina för att dela med oss en av våra favoritupplevelser i New York!
 
 
Roger Styrberg testar kameran för lite roliga effekter. 
 
 
Paula spelar även med Nick Waterhouse som nyligen varit på Europaturné med bland annat en spelning i Malmö. Hon är hur cool som helst!
Jag säger bara; Missa inte måndagkvällar på Union Pool när du är i New York! Det är en upplevelse!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *