Brooklyn Bridge över floden East River

Brooklyn Bridge över floden East River

Som vi skrivit om tidigare här och här tar vi gärna en promenad över East River på Brooklyn Brigde när vi är i New York. Så även under förra årets resa med tonåringarna som även de uppskattade promenaden.
I den utmärkta guideboken ”Ett annat Manhattan”, skriven av Daniel Svanberg som även ansvarar för bloggen ”Ett annat New York”, får vi lära oss att det finns ett övergivet skyddsrum under Brooklyn Brigde. Skyddsrummet upptäcktes 2006 och där finns förnödenheter, filtar och medicin som glömts bort under bron sedan femtio- och sextiotalet. Tyvärr är det inte öppet för allmänheten, men visst hade det varit roligt om New York-borna ordnade ett litet museum här!
Vid mitten av bron kan du söka skugga och köpa vatten en solig dag. William köpte tre skisser av killen som sitter och ritar blyertstavlor (bilden ovan). Dessa är nu inramade och hänger på väggen i hans rum.
 
Just nu pågår en omfattande uppfräschning av bron som börjat bli väldigt sliten. En utmaning för de som planerar hur 120 000 bilar och 4 000 fotgängare ska slussas över bron varje dag under renoveringen.
 
När hängbron stått färdigbyggd i en vecka 1883 utbröt panik på bron när folk som gick där kände att den rörde sig. De var ovana med hängbroar och ett kaos utbröt – 12 människor omkom!
 
Ta er gärna tid att stanna till också.
 
Från bron får du även utmärkt utsikt över Manhattan Bridge, nedre Manhattan, Empire State Building och Frihetsgudinnan.
 
Den här dagen fotade svenska Stayhard inför vinterns kollektion. Våra tonårstjejer blev glada! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *