Lapporten

Lapporten

I den norrbottniska fjällvärlden har vi bland annat Abisko, Björkliden och Riksgränsen som är populära att besöka både sommar och vinter. På vintern är det främst för den fantastiska skidåkningen med härlig off pist, såvida inte det berömda flatljuset slår till och gör det svårt att se konturerna i snön.
Vi har haft många oslagbara skiddagar i området genom åren och längtar ständigt tillbaka!
Sommar- och hösttider är det många som kommer hit för den fina fjällvandringen. I Abisko, där den mäktiga Lapporten finns, börjar Kungsleden, den 425 km långa vandringsleden som går genom fjällen i Lappland i Sverige, ända fram till Hemavan. Lapporten är ett av Sveriges mest avbildade fjällmotiv.
I somras, på väg hem från Lofoten, tog vi in för en natt på Hotell Fjället i Björkliden och hade turen att få ett rum med fönster mot Lapporten. Hotellet var nästan fullt, vilket vittnar om att många väljer en fjällresa på sommaren istället för en solresa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *