Back Room – gömd bar i New York

Back Room – gömd bar i New York

När vi är i New York brukar vi besöka någon hemlig bar som inte annonserar om sin verksamhet eller visar med skyltar var de finns. Dessa lönnkrogar är en kvarleva från 1920-talet då man under förbudstiden i 13 år inte tillät försäljning och tillverkning av alkohol, vilket dock inte stoppade amerikanarna.
Illegala barer och svartklubbar öppnades ofta på nya ställen så man kunde fortsätta roa sig med dans och alkohol. Det sägs att det fanns ungefär 100 000 hemliga barer i New York mot slutet av förbudstiden.
Numera kan man hitta många av dessa hidden bars, som även kallas secret bars eller speakeasy via Internet där det beskrivs bakom vilken hälsokostsskylt, klädbutik, telefonkiosk, restaurangkök eller vad det nu kan vara som man hittar en hemlig bar. All tillgänglig information gör förstås att hela konceptet tappar lite av sin tjusning, men nya hemliga barer öppnas än i dag och det är rätt kul att snoka reda på en gömd bar ändå.
Vi har besökt Back Room flera gånger och även om vi hade fått adressen innan vårt första besök var det inte alldeles enkelt att hitta rätt. Men väl inne i baren var det som att komma in i någons lite finare vardagsrum från 1920-talet med röda sammetssoffor och dämpad belysning och en mysig lågmäld stämning. Ölen serveras i papperspåsar och drinkarna i kaffekoppar enligt dåtidens försök att dölja servering av alkohol.
Kan säga att vi var inte helt säkra på att vi verkligen kommit rätt första gången vi hamnade i dessa skumma gångar…
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *