La Bonbonniere – klassisk New York-diner

La Bonbonniere – klassisk New York-diner

Vår sista morgon under förra besöket i New York hittade vi en riktig liten pärla i West Village, nära vår lägenhet. En äkta gammal frukostdiner, som fick oss att sakna vår gamla favorit Morningstar vilken numera är totalrenoverad och som tyvärr har tappat all sin charm.
Men La Bonbonniere har kvar all sin gamla charm! Stekoset kändes ända ut på gatan och våra ansikten lystes upp i stora leenden när vi klev in genom dörren. Här har inte mycket förändrats på många, många år! 
Vi hittade ett slitet hörnbord och medan vi väntade på vår beställning, som bestod av ett helt berg med mat, kollade vi in tidningsutklipp och fotografier som tapetserade väggarna. En och annan kändis verkar ha ätit sin frukost här genom tiderna.
Personalen hade god uppsikt över gästerna då köket är öppet mot borden och de höll kaffekopparna fulla hela tiden. Kaffet var dessutom riktigt gott, inte alls blaskigt som det ofta serveras i staden. 
Det blir nytt besök i august!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *