Veckans High Line

Veckans High Line

Den relativt nya parken The High Line (2009) i New York har vi skrivit om förr, bl.a. här och här. Det gamla järnvägsspåret från 1929 som hade till syfte att sammanlänka fabriker, slakthus och lager för att kunna frakta kött, mjölk, råvaror och sådant på ett smidigt sätt utan att störa trafiken på gatorna.
Så småningom tog andra transportmedel över och tågrälsen stod öde många år. Borgmästaren tog beslut att allt skulle rivas men en grupp människor som ville bevara High Line startade en ideell förening, Friends of High Line, med syfte att bevara rälsen och de lyckades.
Det som var ett ruffigt industri- och hamnområde i Meatpacking District och Chelsea fick en trevlig park och hela området är nu väldigt trivsamt där tomma lagerlokaler fylls med trevliga barer, restauranger och butiker.
The High Line har en särskild plats i våra hjärtan, det var där vi bytte förlovningsringar tidigare i år. Därför har vi tänkt oss att dela med oss av våra bilder från parken med en  liten följetong som vi kallar Veckans High Line.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *