Dublin

Temple Bar, stället för party

I Dublin finns ett område som heter Temple Bar, gatstensbelagda gator med medeltidskänsla och med flera pubar. Här har många Irlänska musiker börjat sin karriär. Pubarna spelar irlänsk livemusik varje kväll och även på gatorna trängs musikanterna.

Det är en härlig stämning och det är enkelt att få kontakt med människorna där. Irländarna är kända för att småprata om ditten och datten med kända och okända när de besöker puben.

Vi hade några minnesvärda kvällar i området och det spelades framförallt U2-musik då hemmasönerna bjöd på tre livekonserter under veckan vi besökte staden.
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *