Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Saker att se fram emot
 
 
Jag tycker om att ha saker att se fram emot. Det kan vara stora saker eller bara små händelser i vardagen. Något jag alltid ser fram emot är att resa. En resa som jag själv väljer och som jag förbereder mig inför genom att läsa på om stället hos andra resebloggare, resemagasin och reseböcker, är bland det bästa jag vet.
 
 
 
Efter resan till Grekland har det varit tunt med nya resor att se fram emot, om jag inte räknar med helgresorna till stugan i Pålänge vilket jag alltid ser fram emot. Nu har jag äntligen några nya resor att se fram emot!
 
 
 
 
I november åker vi till min syster i Linköping vilket verkligen är på tiden! Vi har inte hunnit med att besöka dem sedan 2014! Där ser jag fram emot höstmys med tända ljus och något bubbligt i glaset medan vi njuter av utsikten över Stångån. Kanske väntar en sväng till kolonilotten och sjöboden i Krokek. Kanske även en tur in till stan för shopping och en god fika på någon av Linköpings mysiga kaféer.
 
 
 
 
Därefter ser det ut som att vi ska åka ner till Stockholm för att träffa andra resebloggare och vänner. Det är Nordic Travelblog Event som anordnar ett event med resebloggare från hela Norden och temat kommer att bli hur intressant som helst!
 
 
 
Flygbolagen har många fina kampanjer just nu. Så fina att vi tar oss från Luleå till Riga för en mycket billig peng, vilket vi inte kan stå emot! Tillsammans med vännen Karin ska vi ha en riktigt högkvalitativ helg mitt under julmarknadstiderna i december. Strosa runt i den lettiska huvudstaden och dricka något värmande från marknadsstånden. Besöka saluhallar och njuta av alla vackra gamla byggnader.
 
 
 
Men allra först ska jag ner till Stockholm med jobbet ett par dagar nästa vecka för lite trevligheter. Då passar jag på att tacka för mig från det jobb jag haft i över 10 år för att i oktober gå vidare till nya utmaningar inom samma bolag.
 
 
 
 
Många saker att se fram emot med andra ord! Vad ser du fram emot inför hösten och vintern?
 
 
#1 - - Ann:

Oj vilka vackra bilder! Ser så himla lugnt och harmoniskt ut. Bilderna får mig att sakna min familjs sommarstuga uppe i Norrland, den ligger precis vid havet. Här har hösten inte riktigt kommit än, men jag hoppas på fina höstfärger, sweater weather, och te snart!

Nästa helg ska vi till Colorado, och i Oktober till Florida, så det är två turer som jag ser fram emot.

Ser också fram emot att se lövskogen här ändra sina färger till den där guld och röda färgen de får på hösten. I Fairbanks var det ju för det mesta granskog, med lite björk och asp förstås :)

Svar: Tack snälla Ann! Ja, det är riktigt lugnt och harmoniskt här. Det är på det här stället jag laddar de batterier som behöver fyllas på och det är här jag spenderar varenda helg. Så härligt ställe. Kul att din familj har en stuga i Norrland, hoppas du har möjlighet att besöka den snart.
Vilka roliga resor du har att se fram emot. Florida i oktober är ju inte helt fel.

Jag var in och började läsa din blogg och jag såg så många anledningar att återkomma. Skickade länken från Alaska till sonen som planerar att bila dit från Calgary nästa år. Kanada är en plats som ligger oss varmt om hjärtat, vi har släktingar där och har besökt det vackra landet både sommar och vinter. :)
Eva Sollén

#2 - - Anonym:

Vad ska du jobba med då? Karin A

Svar: Berättar på onsdag Karin :)
Eva Sollén

#3 - - Ann:

Ja vi bilade ju från Fairbanks till Wisconsin. Den bästa biten var ju självklart att åka genom Kanada. Så mäktigt. Fick mig att undra varför alla vill åka till Alaska haha! Ni får åka till sonen och följa med honom på hans roadtrip. Det är verkligen helt fantastiskt!!

Svar: Ja, Kanada är nästan löjligt vackert :) Åtminstone den bråkdel jag hunnit med att se! Sonen bor här, men de kommer att utgå från Calgary om deras trip blir av. Det kanske är den ultimata vildmarken i Alaska som lockar ...
Eva Sollén

#4 - - Lena i Wales:

Trevliga framtidsplaner du har.
Jag ser fram emot att få vara hemma i ett tag och sedan är det dags för jobb i Spanien i höst.
Ha en skön söndag!

Svar: Tack Lena! Ja, det känns riktigt trevligt. Kul med jobbet i Spanien i höst.
Ha en fin kommande vecka 😊
Eva Sollén

#5 - - FREEDOMtravel:

Fantastiskt vackra bilder! Hoppas det blir nåt bloggevent i Stockholm då så vi ses! :)

Svar: Tack snälla! Ja, det håller vi tummarna för 😊
Eva Sollén

#6 - - Ditte:

Visst är det fint med saker att se fram emot och särskilt i resväg.
Långa resor eller korta spelar inte så stor roll för upplevelserna får man helt oavsett.
Dina foton är så vackra och jag har nu börjat se på Norrbottens kustland med helt "nya ögon". Har förut mest bara tänkt på mörker och kyla. Tänk så fel man kan ha.
( Men vintern är lång hos er och likaså mörkret när det kommer...)
Önskar dig en bra vecka och jätteroligt med nya jobbutmaningar. Lycka till.

Svar: Så är det 😊. Det behöver inte vara en resa långt bort utan huvudsaken att jag har någon resa att se fram emot, så är jag nöjd.
Roligt att du ser Norrbotten med nya ögon efter att ha sett mina bilder, det är lite av min förhoppning också. Visst är det mörkt större delen av dygnet under en period under vintern, men å andra sidan har vi ljust dygnet runt under en annan period.
Tack snälla för lyckönskningen m.m. Jag önskar även dig en fin vecka!
Eva Sollén

#7 - - Biggeros:

Så mycket smått och gott att se fram emot, vännen🤗🤗

Svar: Precis så är det! Ha det så bra fina du! 😄
Eva Sollén

#8 - - Anna, New York - My Bite of the Big Apple:

Vilken höst du har att se fram emot! Både små och stora resor förgyller livet, och som vanligt känner jag igen mig i det du skriver. :) Bilderna i det här inlägget är verkligen sagolika!

Vad jag ser fram emot? Ja, givetvis att träffa dig/er på nästa bloggevent. Närmast ser jag fram emot New York och senare i vinter är det dags för Qatarresan jag vann. Har bestämt mig för Malaysia! :)

Kram och återigen stort lycka till med nya jobbet!

Svar: Tack så hjärtligt fina Anna :)
Jag längtar också efter att vi ska få ses igen, nu har det ju flera månader sedan sist! Du har riktigt häftiga resor och upplevelser att se fram emot både med favoriten New York och Malaysia (som jag också väldigt gärna skulle vilja besöka).

Tusen tack för lyckönskningarna med nya jobbet. Det ska bli jättekul!

Kram <3
Eva Sollén

#9 - - Fantasy Dining:

Åhjag håller med både små och stora saker är värdefulla att se fram emot. Just nu så har jag Sala silver gruva i sikte ;)

Svar: Härligt med Sala silvergruva, Maria! Jag besökte dem på skolresa i sexan, tror jag skulle uppskatta det mer idag ;)
Eva Sollén

#10 - - Lanclin-Linnea:

Många roligheter att se fram emot! Missa för jösse namn inte gamla Linköping när du är i krokarna ;)

Svar: Ja, massor av trevligheter :) Precis, gamla Linköping är klart värt ett besök när man är i Linköping. Så mysigt att strosa runt bland de gamla husen på kullerstensgatorna.
Eva Sollén