Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Skotertur i vårvintervädret
 
När jag var tre år flyttade familjen in i ett alldeles nybyggt radhus i ett helt nytt bostadsområde i Luleå. Alla på gatan flyttade in samtidigt och några av våra närmaste grannar blev snabbt väldigt goda vänner – ja, jag vågar påstå att de blev familjens allra bästa vänner genom livet!
 
 
Familjerna umgicks både helg och vardag och har alltid funnits för varandra på olika sätt. Min allra första och bästa vän Anita har tillsammans med sin syster ärvt den stuga som funnits i familjens ägo sedan 1958, knappt 20 km från vår egen stuga i Pålänge. Just närheten till deras fritidshus är faktiskt en av anledningarna till att vi valde att köpa vår stuga just där det blev!
 
 
Idag har vädret visat sin allra bästa vårvintersida och vi åker ut över isen mot Storön och Marahamn i Kalix Nyborg. Vi är inte bäst på att ha exakta kartor med oss men till slut hittar vi deras stuga på lilla egna ön Rotblötan! 
 
 
Väl framme bjuds vi på grillad lunch i ett perfekt byggt vindskydd. Vindskyddet ska vi förmodligen ta efter i vårt eget ställe, Soliga Björkstrand, där det ibland båser kallt från vattnet.
 
 
Vi försöker överlista abborrarna, precis där Anita och Henrik har bojen för segelbåten, men det blir tyvärr inget napp idag. Men vad gör väl det när vi får umgås och ha det trivsamt med våra vänner?
 
#1 - - Lena i Wales:

Vad trevligt ni verkar ha tillsammans!
Svårt för mej, där jag är nu, att förstå att det är snö och vinter i Sverige.
Underbara bilder!

Svar: Tack Lena, vi har det riktigt trevligt tillsammans :)Nu tinar snön rätt hårt, men än är det ganska länge kvar innan allt är borta.
Eva Sollén

#2 - - Anonym:

Vilka fina bilder! Jag gillar särskilt fiskebåten, ett fint vinterstilleben. Tack för en skön dag i solen!

#3 - - Anonym:

Vilka fina bilder! Jag gillar särskilt fiskebåten, ett fint vinterstilleben. Tack för en skön dag i solen!

Svar: Tack :) Kul att du gillade bilderna!
Eva Sollén

#4 - - Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Så underbart det ser ut! Kul att ha vänner så nära. Vindskyddet såg smart ut. :)

Svar: Anna, vi hade en riktigt underbar helg med våra vänner :) Visst ser det smart ut, ett sådant vill jag ha!
Eva Sollén