Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Hästlivet

Hästlivet

Publicerat i: Hästar
 
Det händer emellanåt här på bloggen att jag publicerar en gammal hästbild från den tid då hästarna var en väldigt stor del av min livsstil. På den tiden började jag ofta helgerna på fredageftermiddag med en skogstur till häst och går jag ännu längre bak i tiden så packades tävlingsskåp och hästtransport för en tävlingshelg någonstans i Norrland just vid denna tidpunkt.
 
Livet i stallet är otroligt fostrande och du lär dig vad som är viktigast att prioritera och att ta snabba beslut. Du lär dig hantera stora, skygga djur som har en helt egen vilja och det är en lärdom som gör att du kan hantera de allra flesta människotyper också. Att många stora ledare har fostrats i ett stall är idag en vetenskap!
 
Många av mina gamla hästvänner är fortfarande aktiva inom hästsporten och jag följer gladeligen deras framfart på tävlingsbanorna, även om det oftast är deras döttrar som numera håller sig framme i prislistorna. 
 
Killigrew's Zincere blev den sista hästen som stod mig riktigt nära innan jag parkerade ridstövlar och hjälm på hyllan för några år sedan. Men både ridstövlar och hjälm är kvar och man ska aldrig säga aldrig! Jag kan nog komma tillbaka en vacker dag ...
 
Trevlig helg!
 
 
#1 - - FREEDOMtravel:

Jag red när jag var yngre, men det är längesen nu. Däremot gillar vi att uppleva resmål från hästryggen. Vi har bland annat ridit på Nya Zeeland, Island och i Mongoliet :)

Svar: Jag har en dröm att få uppleva Island från hästryggen :D Eller när jag tänker efter skulle jag kunna tänka mig att uppleva alla resmål från hästryggen! Häftigt att ni ridit på Nya Zeeland och Mongoliet!
Eva Sollén

#2 - - Lanclin:

Hästar var länge en stor del av mitt liv också :) När jag flyttade hemifrån och fick bekosta det hela själv så blev det mer än min budget klarade så det rann ut i sanden :( Jag är dock väldigt sugen på att återuppta det i någon form, vi får se hur det går :)
Linnea

Svar: Linnea, jag hoppas du återupptar hästlivet! Det ger så himmelens mycket att hålla på med dessa fina djur :) Jag tänker mig att man inte behöver ha samma höga ambitioner som förr utan bara njuta av tillvaron med hästarna ...
Eva Sollén

#3 - - Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Sån fin beskrivning av ditt hästintresse och dess lärdomar! Jag hängde i stallet under den klassiska "häståldern" som tweenie. Ritade hästar, skrev om hästar och gick all in. Men efter att ha blivit avkastad av en häst som skenade vågade jag inte rida mer. Får se om jag provar igen någon gång!

Svar: Hästarna har varit en stor del av mitt liv och fanns med mig en bra bit in i vuxen ålder. Stallet är det perfekta stället att jaga bort eventuell stress. Jag hoppas du provar rida igen, Anna!
Eva Sollén