Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - 7 barer i Riga

7 barer i Riga

Publicerat i: Reseguide, Riga
 
 
 
Gamla stan i Riga har gott om barer och vi besöker några under vår långhelg i staden. Häng med på en barrunda i den lettiska huvudstaden!
 
 
 
Vinastudija
Ett perfekt avslut på en shoppingdag i Galleria Riga hittar du på vinbaren Vinasdudija som ligger på gallerians markplan. Vi beställer in prosecco och shoppar loss i vinbutikens presentavdelning. Här kan du köpa fina presentförpackningar av likören Riga Black Balsam och mycket annat.
 
Vinastudija
Dzirnavu iela 67
 
 
 
Peter's Brewhouse
Traditionell bardisk med många ölsorter på kran. Det som är mest speciellt med den här baren är att de tillverkar öl i sitt egna mikrobryggeri. Röd öl som enligt Stefan är riktigt god. Även glastaket ovanför bardisken är speciell med sitt gröna sken. Lettisk husmanskost finns på menyn.
 
Peter's Brewhouse
Skārņu iela 9
 
 
 
Grilnīca "ČETRI KAĶI"
Fyra katter. Katter är något som många Rigabor verkar gilla extra mycket. Vi frågar personalen på den här trivsamma baren anledningen till det och hon förklarar att det är för att katter är så självständiga. Det är en lugn kväll i baren på det här lilla hotellet, vilket passar oss alldelses utmärkt. Med ro i sinnet avslutar vi en lång dag med soffhäng bland rosor i taket och läckra lampor. 
 
Grilnīca "ČETRI KAĶI"
Riharda Vāgnera iela 16-1
 
 
 
Omas Briljanta 
Direkt när vi ser den vackra byggnaden med de spännande färgglada fönstren vill vi utforska insidan också! Vi kliver in i en otroligt mysig bar med stora härliga soffhörnor som påminner om någons vardagsrum från 1970-80 talet. Det är pyntat med gamla prydnadssaker, hyllor och lampor vilket förstärker känslan att vara i någons hem. På Omas Briljanta samlas kompisgäng för att spela coronne och stilen är väldigt avslappnad. Finns även lättare mat.
 
Omas Briljanta
Audēju iela 7
 
 
 
 
Takbaren på Gutenbergs Hotell
Från takbaren ser du minst 14 kyrktorn och andra kända byggnader i Gamla stan. Fantastisk dukning och både kunnig och trevlig personal. Stort utbud av goda viner och menyn för mat verkar mycket trevlig även om vi inte testar den själva den här dagen. En stor terass att nyttja när vädret tillåter. Läs mer på ett separat blogginlägg.
 
Hotel Gutenbergs
Doma laukums 1
 
 
 
Brevings Bar
Bardelen i Brevings Bar & Restaurant är långsmal och det hänger stora tavlor med motiv av kända konstnärer i det svarta snedtaket. Här kan du roa dig med att testa dig själv vem som har målat vilken tavla. Facit finns hos bartendern aom gärna delar med sig av svaret.
 
Brevings Bar
Tirgoņu ielā 4
 
 
 
Coco Loco
Jamaikansk bar i avslappnad stil. Vi besöker baren en eftermiddag och hittar ett trevligt hörn med stort fönster mot St. Peter's Church. Är du mer sugen på nattklubb kan du stanna kvar här till klockan 6 på morgonen under helgerna och dansa loss till högljudd musik. Att musiken är högljud kan vi vittna om då vår lägenhet låg i huset bredvid. Men ett trevligt barhäng med karibiska influenser tidigare på dagen.
 
Coco Loco
Pēterbaznīcas iela
 
 
#1 - - Lena i Wales:

Det är inte bara drycken som ska smaka bra, det är för mej också väldigt viktigt med miljön och det verkar du verkligen har hittat rätt!
Ha en trevlig helg!

Svar: Håller med, även miljön är viktig i en bar och miljön får gärna skilja mellan olika ställen. Jag nöjer mig alltid med ett glas vin så drinklistan är mindre viktig för mig :)Tack och ha en fin helg du med!
Eva Sollén

#2 - - Anna, Travel on a Cloud:

Så många mysiga och läckra ställen! Särskilt det med kattemat. :) Takterrassen lät extra lockande också, liksom mysiga soff-/"hem"-miljöer. Helt i min smak (så klart). :) Denna lista ska sparas!

Kram och ha en fortsatt fin helg!

Svar: Ja, vi lyckades hitta flera trevliga ställen :) Ja, haha, du hade absolut trivts på dessa ställen jag jag också tror att de är helt i din smak.
Ha en fin kväll!
Eva Sollén

#3 - - Anna, Travel on a Cloud:

Så många mysiga och läckra ställen! Särskilt det med kattemat. :) Takterrassen lät extra lockande också, liksom mysiga soff-/"hem"-miljöer. Helt i min smak (så klart). :) Denna lista ska sparas!

Kram och ha en fortsatt fin helg!

#4 - - Ditte:

Vilka trevliga barer och restauranger ni hittat. Verkligen! Lockande och jättefina bilder och trevliga miljöer, nog så viktigt. Och kanske blir det ett besök i Riga igen fram emot våren -sommaren. Listan ska sparas!
Kram!

Svar: Visst var de trevliga! Lite varierande inredning och tema och var och en mycket trevlig. Jag kommer med en lista på restauranger också så småningom. Åh, vad kul om det blir Riga för dig framåt våren. Jag sa när jag var där att jag gärna skulle besöka staden när det är varmare också.Kram och ha en fin kväll!
Eva Sollén

#5 - - Fantasy Dining:

Vilka trevliga barer, blir sugen på att resa dit!

Svar: Det tycker jag att du ska göra! Det är en mycket trevlig stad :)
Eva Sollén