Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - När Juldagsmorgon glimmar
 
Jag vill till stallet gå ... Dessvärre var inga hästar ute i hagen men väl en vacker lätt morgonrodnad på himlen denna juldagsmorgon, -13 grader och en härlig stund på dagen. 
 
 
 
 
 
Vi tar vår morgonpromenad hemma i världsarvet Gammelstads kyrkstad som så många gånger förr. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Det är ett privilegium att bo mitt i Kyrkbyn. Jag har bott här i 20 år och varje gång jag strosar runt i byn upptäcker jag något nytt bland alla 400 kyrkstugor. En historisk plats som haft stor betydelse på många sätt. 
 
 
 
 
 
 
Vår promenadsväng innefattar även en sväng ned till friluftsmuseet Hägnan där gamla hus från Norrbotten samlats och många traditionella högtider firas. 
 
 
 
 
God fortsättning på julen alla läsare!
#1 - - Katarina:

Måste älska när det blir så knallande kallt att allt bara blir blått när man fotar! Blå is, blå snö och blå himmel. Så vackert!

Svar: Tack Katarina :) Ja, jag älskar verkligen också det vackra i kalla vinterdagar. Så fint!
Eva Sollén

#2 - - Ditte:

Tusen tack för denna vackra juldagspromenad i dessa fina och historiska omgivningar. UNderbara bilder som gav en skön känsla inom mig.
Är dock inte säker på att mitt ansikte gillat kylan, men så här på avstånd känns det väldigt bra.
Önskar er en riktigt god fortsättning.
Kram!

Svar: Roligt att du följde med :) Det är en vacker tid nu om än väl så kall. Jag tror inte att ditt ansikte skulle må så bra av kylan för den kan vara riktigt bitande här. Du får fortsätta hänga md på avstånd och komma upp till Norrbotten när vi har sommar istället. Vi önskar även dig en fin fortsättning.
Kramar från Eva & Stefan
Eva Sollén