Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Den sorte diamant Köpenhamn
Ska du resa till Köpenhamn i vår? Missa inte att besöka det arkitektoriska mästerverket "Den sorte diaman", Den svarta diamanten, som ligger mellan Christiansborgs Slott (där vi besökte det kungliga stallet) och vattnet på Slotsholmen.
 
 
Den sorte diamant är en tillbyggnad av Danmarks nationalbibliotek Det Konglige Bibliotek och här finns Nordeuropas största boksamling och ett fotomuseum. Man arrangerar olika typer av kulturevenemang och det finns både ett kafé och en fin restaurang.
 
 
Inne i byggnaden får du fin utsikt över vattnet när du åker upp i rulltrapporna. Ta dig en våning upp och titta på den fina utsikten genom de stora fönstren.
 
 
Fasaden besår av granitsorten Absolut Svart, vilket även har gett byggnaden dess namn. Den sorte diamant öppnade för allmänheten i september 1999.
 
 
Du behöver se Den sorte diamant på håll för att få en helhetsbild över den häftiga byggnaden.
 
På andra sidan vattnet finns frizonen Christiania som absolut är värt ett besök. Christiania är Köpenhamns näst största turistattraktion och följer du bara deras regler är du mer än välkommen!
 
 
Vattengränden fotad från båda hållen. Även här finns en uggla, fast den här har placerat sig mer permanent än den som besökte oss i stugan förra helgen.
 
#1 - - Bara brittiskt:

Visst är den fin. Där brukar vi ha "away days" en gang om året och sitta och planera när vi inte vill bli störda på kontoret en bit bort. Det finns en massa bra ställen för mat och dryck runt hörnet också. En av de bästa cocktailbarerna inte minst, hehe.

Svar: Ja, den är riktigt häftig! Vilken rikedom att kunna sitta där och jobba emellanåt! Det finns många härliga ställen i Köpenhamn och jag har bara hunnit uppleva en bråkdel... En härlig stad!
Eva Sollén