Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - The Pod 39 Rooftop New York
Det är dags för att besöka ytterligare en takbar i New York här på bloggen. Dagens andra takbar den här oktoberkvällen efter vårt besök på Upstairs at the Kimberly.
 
 
Den här gången beger vi oss till The Pod 39 Hotel, som ligger på 145 East 39th Street (mellan 3rd Ave & Lexington Ave). Hotellkedjan har även The Pod 51 Hotel på 51th Street, och båda är populära hotell när man vill hålla ned budgeten för boendet. Fräsha men något små rum, har jag förstått.
 
 
Nu är det inte boende jag och min vän Anna Ström Åhlén (som driver bloggen New York – My Bite of the Big Apple) är ute efter, utan snarare utsikten och atmosfären på deras takbar som vi hört så mycket om.
Vi blir inte besvika när vi kommer upp på 17:e våningen! Mysbelysning, skön stämning, bord med infravärme allt inramat av "romerska bågar" möter oss – förutom den utlovade utsikten över Midtown och alla glada människor.
 
 
Vi strosar runt och utforskar nästan varenda vrå och utsiktsplats men hoppar över baren den här gången så jag kan tyvärr inte bedöma drinkarna.
 
 
En klart annorlunda takbar, även för att vara i New York, så missa inte The Pod 39 Rooftop när du är i min favoritstad. En riktigt kul upplevelse!
#1 - - Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Så fint du har fångat den läckra stämningen på Pod 39! Ser verkligen fram emot återbesök och då med en drink i näven. Helst med DIG också förstås. :)

Svar: Tack snälla Anna. Ja, nästa gång tar vi en drink där :)
Eva Sollén

#2 - - Svenska Resebloggar:

Vi tycker verkligen du ska gå in och nominera dig till Årets Reseinspiratör Storstad http://www.apollo.se/erbjudanden/arets-reseinspirator

Svar: Tack för tipset :)
Eva Sollén

#3 - - Heléne Holmberg:

Hej! Rekommenderade detta inlägg förra veckan och idag till min mans arbetskamrater. De blev supernöjda. Alla dina tips och bilder är toppen. Man blir så sugen på att åka igen. Önskar du hade skrivit en bok om allt detta underbara. Något som även hade varit kul är tips på ev promenadkarta med alla era tips.
//
Heléne även kallad nabbelina på IG

Svar: Hej Heléne :) Vad roligt att höra att du rekommenderat mitt inlägg och att alla blev nöjda. Stort tack! Det gör mig jätteglad att kunna inspirera.
Jag har lekt med tanken om en bok, men jag tror att det skulle vara svårt att välja ut guldkornen... Jag lyckas inte ens göra en privat fotobok då jag har alldeles för mycket bilder att välja bland!
Vilken bra idé med promenadkarta! Det ska jag absolut börja fila på. Jag har kvar alla papperskartor som jag noterat väldigt mycket på så underlag finns.
Tack igen för alla fina ord :)
Eva
Eva Sollén