Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Mitt stora feta grekiska bröllop

På lördagkvällen stundade det bröllop i fina kyrkan i Pythagorion som vi råkade passera på vår kvällspromenad. Kvällen var underbart vacker med låg sol och fint ljus och det låg en förväntan i luften.
  
Klockan närmade sig det magiska klockslaget och snart skulle bruden dyka upp.Blivande maken stod otåligt och väntade på sin brud högst upp på trappan tillsammans med bröllopsgästerna.Även några andra icke inbjudna stod otåligt och väntade på att hon skulle dyka upp.Medan alla väntade och väntade dök de sista gästerna upp.Äntligen! Ledd av den gula bilen dök så bruden äntligen upp, bilarna tutade och stämningen steg.

Men nejdå, så bråttom ska vi inte ha... Fyra tutande varv runt kvarteret skulle bruden föras inför den jublande folkmassan innan det var dags. Allt för att höja stämningen.Brudgummen och gästerna fick gott vänta medan bruden kördes varv på varv i den tutande bilen med följe.Men till sist fick bruden möta sin blivande man. Sorlet steg och inte ett öga var torrt när hon stegade uppför trappen för att möta sin man. Hon var ju så vacker!Den lilla söta gräddbakelsen fick så äntligen slänga sig om halsen på sin ståtlige grek och bröllopet kunde starta med pompa och ståt. Folket jublade för nu stundade sommarens stora fest!Pusspuss och så levde de lyckliga i alla sina dagar.

- SLUT -