Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Bron Ponte Luís I i Porto
 
 
Vi lämnar Lissabon och tar tåget vidare norrut till pittoreska Porto som är Portugals näst största stad. Det sägs vara en riktigt fotovänlig stad och jag är såklart redo med min kamera! Ja, det var jag ju också under våra dagar i Lissabon som inte heller var så pjåkig att fotografera ...
 
 
 
 
 
Vi anländer Porto vid lunch och så snart vi är klara med incheckningen av vår Airbnb-lägenhet går vi ut i de mysiga gränderna som kantas av färgglada kakelklädda hus. Vi bestämmer oss för att promenera över Dourofloden på den 85 meter höga övre delen av bron Ponte Luís I, även kallad The Dom Luís I Bridge, som tar oss från de centrala delarna till Vila Nova de Gaias där portvinshusen finns.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi samsas med flera andra som promenerar över bron och får vara uppmärksamma för de tysta tågen som också passerar på bron. För den som är höjdrädd kan det bli lite pirrigt men för mig är det inga problem. Jag har gått på betydligt värre ställen ... Och utsikten är det minsann inget fel på!
 
 
Bron byggdes på 1880-talet och Gustave Eiffels (japp, Eiffeltornet) kollega Théophile Seyrig står bakom konstruktionen. 
 
 
 
 
75 meter höga Clerigos Tower från mitten av 1750-talet syns till vänster på bilden ovan.
 
 
Väl på andra sidan hittar vi fler mysiga gränder och strosar efter strandpromenaden. Plus att vi hinner med en lättare lunch på en takbar innan vi väljer den nedre vägen tillbaka, vilken är främst för bilar.
 
 
 
 
Kika gärna in hos mina resebloggskollegor och läs mer om pittoreska Porto. Här på bloggen väntas bland annat lite restaurangtips och annat trevligt från Porto framöver.
 
  • Eva Gyllenberg som driver bolggen Rucksack skriver om en riktigt bra roadtrip i norra Portugal.
  • Åsa bor i Portugal, driver bloggen Bortugal och har skrivit om sin weekend i Porto samt om Portos övärld (!).
  • Bloggen GyllinTours skriver bland annat om portvin i Porto.
 
#1 - - Åsa:

Tack!

Ja Porto är sannerligen en vacker stad med en speciell charm! Vackra bilder!

Svar: Tack så mycket Åsa :) Kan bara hålla med, Porto är en så charmig stad!
Eva Sollén

#2 - - Asa:

Detta var en spännande upptäckt i Porto tyckte vi. Sist vi var där såg vi att det fanns air bnb i några av ökvarteren. En exotisk och annorlunda semester i Porto kanske!

Svar: Något att utforska mer nästa gång :) Tack så mycket!
Eva Sollén

#3 - - Asa:

Länken om övärldarna i Porto glömde jag förstås: https://www.bortugal.se/i-portos-ovarld/

Svar: Tackar, har lagt till den :)
Eva Sollén

#4 - - Eva på rucksack:

Vilka härliga bilder från Porto, ni ser verkligen ut att ha haft det underbart! Skulle jättegärna åka tillbaka igen nu när jag kommit över den första chocken :) Och tack snälla du för länkkärlek! ❤️

Svar: Tack så mycket själv Eva! Vi hade det verkligen toppen och jag skulle också kunna tänka mig att åka tillbaka 🤗
Eva Sollén