Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - The High Line Park, New York
 
The High Line Park i New York har varit ett givet besöksmål varje gång vi besöker New York, gärna flera gånger under varje resa. Första gången vi besökte The High Line var i juni 2009 och då hade den allra första delen av parken bara varit öppen för allmänheten i tre veckor.
 
Kolla in skorna!
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev snabbt en av våra absoluta favoriter och vi har sett den gamla järnvägen som fraktade kött i Meatpacking District förlängas och utvecklas under alla åren. Idag är den färdigbyggd och förutom att parken har utvecklats har även området runt om bytt skepnad.
 
 
 
 
2009 var det fortfarande lite ruffigt område ned mot Hudson River men med tiden har nya byggnader skjutit i höjden och det byggs nytt nästan vart man än ser. 
 
 
 
 
 
 
 
2011 förlovade vi oss på The High Line en riktigt sommarvarm septemberdag och naturligtvis vill jag återse bänken där det skedde. Tyvärr är just den delen omringad av byggställningar så jag får kolla in vad det blev där istället nästa gång jag besöker New York.
 
 
 
 
Efter hela parken finns det fullt med konstverk och väggmålningar, vissa har varit där i flera år medan andra är nya. Det gäller att stanna upp och se sig omkring för konstverken är inte alltid placerade mitt framför näsan – eller ja det är väl det de är, bara man vänder näsan åt dess håll. Precis som på andra ställen i New York finns det konstnärer som får med presidenten i sina skapelser.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Ann-Louise:

Åh vilka fina bilder! Jag har ännu inte besökt The High Line men det står allra överst på min lista att göra nästa gång jag besöker New York.

Svar: Tack så mycket Ann-Louise :) Åh, vad roligt för dig, då har du det kvar! Bäst är att ha gott om tid och verkligen bara njuta av promenaden och alla intryck i parken.
Eva Sollén

#2 - - Anna, New York - My Bite of the Big Apple:

Underbara bilder från detta älskade promenadstråk! Jag tror inte det blev någon tur där på senaste resan för min del, det får tas igen nu i sommar. :)

Roliga iakttagelser angående en viss president. ;) Jag får komma ihåg att kika lite noggrannare jag med, nästa gång.


Tänk vilka minnen du har av The High Line! Förstår att det gör platsen ännu mer speciell för dig/er.

Kram

Svar: Tack snälla Anna! Jag har faktiskt inte missat att besöka The High Line under alla mina resor till New York. Gärna flera gånger per resa också :)
Haha, ja det var en kul iakttagelse gällande Herr President ...

Ja, vi har verkligen många härliga minnen från platsen och den är en av mina absoluta favoriter i världens bästa stad!

Kramar
Eva Sollén