Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Dennis Barbershop, Linköping
 
Instagramvännen @dennis_barbershop noterar att vi är i Linköping och bjuder in oss till sin fantastiska barbershop som heter just Dennis Barbershop, "En fristad för män som gillar whisky, hockey och Clint Eastwood". Hade jag varit man hade jag alltid klippt håret och rakat mig hos Dennis Barbershop! Utan tvekan!
 
 
 
 
Dennis Barbershop har anor i det här huset på St Larsgatan i centrala Linköping sedan 1887 och har hållt till i just dessa lokaler sedan 1975. När man kliver in i barbershopen gör man en nostalgisk resa till en gammal klassisk amerikansk barbershop från 50-talet. Det är så läckert!
 
 
 
 
 
Butiksinredning i teak, schackrutigt golv, gamla Playboytidningar, bilder på tidigare ägare och på Dennis själv när han spelade trummor i ett band i sin ungdom blandas med massor av andra intressanta prylar och detaljer. Uppe vid taket hänger hockeytröjor från alla lag som spelar i SHL, såklart även Luleå Hockeys och vi ser spår av Clint Eastwood på flera ställen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Hos Dennis Barbershop finns också en bar, dock ingen försäljning av alkohol. Men med låst ytterdörr kan Dennis bjuda på en whisky, rom eller öl om han vill. Det är precis vad han gör när vi blir inbjudna till honom med vår kanadensiska familj. Ett besök som verkligen, verkligen uppskattas av oss alla! 
 
 
 
 
 
Dennis berättar hur allt började för hans egen del, från att han som ung klev in som lärling i lokalen i början av 60-talet tills idag då rakning med kniv har fått ett rejält uppsving. 1995 tog Dennis över som egen ägare och han berättar om de 413 kundlådorna som stamkunder kan förvara sina egna privata attiraljer. Väntetiden för en egen låda är tre-fyra år!
 
 
 
Dennis Barbershop satsar även på upplevelser som herrmiddag, svensexa, födelsedagsfirande och liknande med whisky- och raktema som specialanpassas efter önskemål. Ja, för män då. Kvinnor får hitta andra oaser att träffas på, såvida man inte blir inbjuden bakom dörren där den klassiska vit-röd-blåa barbersnurran hänger. Som vi hade det stora nöjet att bli!
 
#1 - - Ditte:

Vilket trevligt besök! Fantastiskt att ni så generöst blev inbjudna hit. Jätteroligt att ta del av ert besök här även intressant att få veta historien om hur allt började. Så fina bilder! Tyckte nästan att jag för egen del också var på plats.
Stort tack!
Kram!

Svar: Roligt att du uppskattade att läsa om vårt besök. Helt klart värt att kika in och se hur det ser ut även om man är kvinna!
Ha det gott!
Kram
Eva Sollén

#2 - - Anna, New York - My Bite of the Big Apple & Other Bites of the World:

Men wow, vilket häftigt koncept! Jag tänker ju direkt att ett sånt här ställe skulle platsa i New York. ;) Coolt att det finns i Sverige och underbart att ni fick ett besök med släktingarna.

Kram

Svar: Visst skulle det platsa i New York. Utan tvekan! Helt fantastiskt att vi alla blev inbjudna bara sådär. Ett mycket uppskattat besök för alla.
Kramar
Eva Sollén