Elton the Chorkie,  Finland,  Kanadabesök

Kanadensiska familjen besöker Sverige – Jarhois och Rovaniemi

 
Vårt nästa mål under vår kanadensiska familjs vistelse i Sverige är vår stuga i Jarhois. Klart att de ska få möjligheten att vara norr om polcirkeln och det både i Sverige och Finland när de är här.
 
Vi stannar till i Juoksengi och lyckas pricka in en av sommarens marknadsdagar. Vi strosar runt och några klassiska foton tas vid Arctic Circle. 
 
 
 
 
 
Några i sällskapet tycker om att fiska så de får testa lyckan både vid stugan men också vid mutterkojan som ligger så fint vid Torne älv. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tjejerna passar på att måla en kväll när solljuset är som vackrast framåt kvällen och vi flyttar runt trädgårdsmöblerna för att få njuta av solen så länge som möjligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En dag åker vi till Rovaniemi för att träffa tomten i Santa Claus Village plus att såklart få hoppa över polcirkeln på finska sidan. Även Elton träffar tomten och får följa med in på lunchrestaurangen vilket verkligen uppskattas av oss. 
 
 
 
 
 
 
 
Vi passar också på att besöka German Soldier’s Cemetery i Rovaniemi dit vi även tog med en annan kanadesisk släkting när hon besökte Sverige för ett par år sedan. 
 
 
 
Vår sommarcirkus ska strax byta län för att återvända till rötterna och vi lämnar Elton hos svärföräldrarna i finska Juoksenki innan vi åker vidare på vår resa. 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *