Kanada,  Kanada – British Columbia

Richmond House 1894 Bed & Breakfast, Vernon Kanada

 
Under vår senaste roadtrip i favoritlandet Kanada åker vi från Banff vidare mot Vancouver på vägar som stundtals bjuder på otroliga vyer. Det är verkligen ett vackert land och British Colimbia är nog den allra mäktigaste delen.
 
Avståndet mellan Banff och Vancouver är ungefär 85 mil, en sträcka som man normalt lätt kan köra på en dag. Men eftersom vi vill stanna till på fina platser under resan (bland annat Lake Louise) bestämmer vi oss för att sova över i något mysigt ställe på vägen. 
 
 
 
 
Vi beslutar att Vernon blir ett bra ställe att övernatta på och efter lite trix lyckas vi hitta det bedårande Richmond House 1894 Bed & Breakfast som har två rum för natten. Det är ett pittoreskt litet viktorianskt hus och vi får övervåningen för oss själva.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det supertrevliga paret som driver stället är från Holland och vi får trevliga pratstunder med dem. Innan vi lämnar nattens boende får vi en riktig brakfrukost serverad ute på den inglasade altanen samt ett tips på en sevärdhet som vi inte får missa: ” – 10 minuter innan Hope finns det gamla järnvägstunnlar som man kan vandra på!”. Såklart vi besöker Othello Tunnels för att vandra på dem!
 
 
 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *