Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Narviksfjällen

Narviksfjällen

Publicerat i: Norge
 
Vi lämnar  Norrbottensfjällen och åker över Riksgränsen in mot Narviksfjällen. Helt ärligt så vet jag inte om de verkligen kallas Narviksfjällen, men hur som helst menar jag vägen från Riksgränsen mot Narvik och där finns några fina fjäll. Låt oss kalla dem Narviksfjällen. (Får veta av min bloggkollega Johnny Friskilä att fjällområdet heter Bjørnfjell).
 
 
 
 
 
 
 
 
Har du åkt över gränsen från svenska Riksgränsen in mot Norge så vet du att det var Norge som vann fjällotteriet! Här är fjällen mäktigare och fjällsugorna fler. Här är det kargare och fjällbjörkarna kanske mer stukade. Och det är vackert. Så vackert! Även om det är en halvmulen dag och vi bara passerar mot dagens mål: Narvik.
 
 
 
 
 
Hålogalandsbron beräknas vara färdig för trafik under 2018 och den blir Norges näst längsta hängbro. 
 
 
 
 
Vi konstaterar och bestämmer oss för att det är dags att återvända till vackra Lofoten och att det får bli i sommar. Det ser jag fram emot. Så mycket!
 
 
 
 
#1 - - Johnny Friskilä:

Trevligt med besök i min hemstad. Och visst är fjällen omkring Narvik vackra! Bjørnfjell heter fjällområdet när du kommer över från Riksgränsen. :-)

Svar: Tack Johnny, då ska jag ändra till det i texten. Ja, det är verkligen en vacker plats du kommer från, jag ska sätta ihop ett eget inlägg om Narvik också så småningom :)
Eva Sollén