Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Vattenfall i Kanada
 
 
Kanada är ett mycket stort land, större än det alls går att föreställa sig! I Kanada finns många berg, så många berg. Och vattenfall! Vattenfall är ett naturfenomen som verkligen fascinerar mig. Vi har tidigare besökt troligen det mest spektakulära vattenfallet när vi reste i Kanada 2015: Niagarafallen. Så mäktigt! Så häftigt! Så fint!
 
 
Under den här resan till Kanada åker vi runt i södra Alberta och i British Columbia och vi ser flera fina vattenfall. Här får ni hänga med till två av dem, inte alls lika häftiga som Niagarafallen. Men ändå. Vattenfall i Kanada! Bara det ...
 
 
 
 
 
Vi stannar till vid Lundbreck Waterfall på gränden mellan Alberta och British Columbia på vår väg till Fernie. Ett ställe som vi har passerat så många gånger tidigare men aldrig stannat till vid förut. Nu stannar vi mest av den anledningen att nöden som inte har någon lag trycker på och skyltarna visar att det även finns en rastplats här. Så bra. 
 
 
 
 
 
Hoppsan! Bara sådär dyker det upp, mitt bland varningsskyltar för de vilda djuren runt oss och de klippiga bergen som börjar torna upp sig. Ett vattenfall! Och ett fint vattenfall. Vi tittar och beundrar och med ny energi åker vi vidare på vår roadtripp till vår kanadensiska favorit Fernie.
 
 
 
 
I Fernie möter vi upp kanadensiska systern Traci med make och tar vi en snabb paus, knyter skorna och åker mot Fairy Creek Falls där vi går några kilometer till ett annat vackert vattenfall. Det här vattenfallet har vi mer närkontakt med och vi tar en ny paus i högsommarvärmen med lite medhavd is-te. Mycket god is-te, hehe. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På vår väg tillbaka går vi genom kohagen, ser lite vilda djur (exempelvis orm) och får en storslagen utsikt över Ferniebergen. Så skönt att vara tillbaka. Lite som hemma här med faktiskt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


#1 - - TravelAnna:

Ljuvliga och imponerade bilder! Förstår att ni stortrivs i dessa miljöer. Det strålar om er. <3

Svar: Tack vännen! Ja, det är mäktigt, mäktigt på ett annat sätt än New York. Vi trivs (både här och i NY ;)).
Eva Sollén

#2 - - Ann-Louise:

Man blir verkligen sugen på att åka till Kanada när man tittar på dina bilder. Otroligt vackert!

Svar: Tack! Ja, vad kul att jag inspirerar! 😃 Säger bara: Åk!
Eva Sollén

#3 - - FREEDOMtravel:

Waow vilken natur! Fantastiskt!

Svar: Visst är det fiiiint 😊
Eva Sollén

#4 - - 4000mil:

Superfint! Det är något särskilt med vattenfall ändå.
Tittade förresten också på dina bilder från Niagara. Jag tänkte skriva ett samlingsinlägg om världens största vattenfall, Victoria, Iguazu och Niagara, men har inga bilder själv från Niagara pga att jag var där före digitalkameran.
Skulle det vara ok om jag lånar någon bild av dig och länkar till ditt inlägg där?
(roligare än att plocka från Pixabay)

Svar: Tackar! Visst är det så 😊
Absolut, inga problem. Låna på du bara. Kul idé på blogginlägg också.
Trevlig helg!
Eva Sollén