Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Othello Tunnels, Kanada
 
 
"- 10 minuter innan Hope finns det gamla järnvägstunnlar som man kan vandra på!" Det var det tips vi fick från holländaren i Kanada som tillsammans med sin fru driver det mysigaste B&B vi någonsin bott på (det ska jag blogga om snart så att ni får se HUR mysigt det är). 
 
Fick lite Central Park-känsla här ...
 
Trollskog t Tomsteskogen
 
 
 

 
Vi är på väg till Vancouver, vilket är den sista destinationen på årets Kanadaresa och frågar efter några höjdpunkter på vägen som vi kan stanna på. Jag är glad att vi valde att stanna till och gå efter vandringsleden även om det för dagen verkligen kryllar av andra vandringssugna. Men Kanada är stort och vi ryms utan problem. 
 
 
 
 
 
Syster Marie
 
I Coquihalla Canyon Provincial Park finns Othello Tunnels som är rester av ett tidigare tågsystem från tidigt 1900-tal. Chefsingenjören Andrew McCulloch fick sitt mest utmanade uppdrag i sin karriär när han skulle få ihop tunnelsystemet. Förutsättningarna för arbetarna var riktigt hårda med de höga klippväggarna och hårda vintrarna. För att komma åt sektionerna som de jobbade med använde de klippstegar, upphängningsbroar och enkla rep.
 
 
Svåger Per
 
 
 
 
 
 
 
 
Systrarna
 
Othello Tunnels är en av världens svåraste och mest spektakulära järnvägssträckor och i filmen First Blood hängde Rambo (Sylvester Stallone) på klippan med en jagande helikopter i hälarna. Bara det är ju värt ett besök hit (håll bara koll att det verkligen är öppet för de stänger när det är för mycket stenras från klipporna)! Annars lockar även det gröna vattnet och de mäktiga klipporna som lockar till klättring som dyker upp efter varje tunnel. Fint!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Ann Rumbleinthearctic:

Härlig hike, ja det är ju så på de flesta ställen, att färre folk faktiskt går ut på någon vandringsled! Och visst är dessa berg och alla dess formationer så fantastiska! Geologin är helt otrolig.

Svar: Det var en fin promenad med mäktig natur. Svårighetsgrad: Superenkel, haha. Men vackert :)
Eva Sollén

#2 - - Lena i Wales:

Vilken fantastisk tur du bjuder oss på! Tack!
Ha det bra!

Svar: Tack snälla Lena! Ha en fantastisk midsommar hemma hos dig :)
Eva Sollén

#3 - - pilla:

Hittade nyss er blogg via Dryden! wow, vill åka till Canada bums. Så vackert!

Svar: Kul att du hittade hit :) Välkommen! Ja, åk! Det är helt fantastiskt land!
Eva Sollén