Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Besöker Västerbotten
 
Vi lämnar Norrbotten för ett par dagar och åker till Tavelsjö utanför Umeå för att besöka kusin Annika. Ett väldigt trivsamt besök med bubbelbad, mycket prat och god mat. När vi lika är i krokarna hälsar vi på i mina föräldrars stuga i Angsjön som ligger i Sveriges minska kommun: Bjurholm.
 
I Angsjön har jag tillbringat somrarna som barn, mina föräldrar byggde stugan samma år som jag föddes. På väg dit åker man på den 35 mil långa Konstvägen Sju Älvar som har 13 konstverk utplacerade efter vägen. Min favorit är "Hägring" som jag har fotat så många gånger. Det är en kyrka, av Kent Karlsson, som står mitt på en myr väster om Vännäs (där jag är född) och speglar sig i landskapet. Det ser ut som en hägring.
 
På vägen åker vi även över Öreälvbron som är en av Sveriges högsta broar med sina 47 meter. När barnen var små gick jag med dem på den spännanade spången precis under vägen. Vi minns det som ett roligt äventyr!
 
Väl i Angsjön umgås vi med föräldrarna och Elton leker med Isa och här kommer vykorten från semesterdag nummer 20. Vår sista semestervecka har startat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - TravelAnna:

Så fina bilder på dig och din familj! Roligt att få se dina föräldrar.

Den där konstvägen lät verkligen som något för mig! En sådan läcker kyrkhägring.

Kramar

Svar: Tack vännen ❤️

Kom upp till norr så ska jag lotsa dig till sevärdheter som passar dig 😘

Kram
Eva Sollén

#2 - - Linda Engström, resa medvetet:

Om bilderna på vattnet är från tavelsjön så har jag druttat i med kanoten som 7 åring samt fått 50 myggbett i ansikten när jag sov utomhus utan tält där. Fina minnen :)

Svar: Oj, vilka kännbara minnen ... Just de här bilderna är från Angsjön men jag har flera bilder även från Tavelsjön. 😊
Eva Sollén