Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Playa de Burriana Nerja, del 3
 
Här kommer den tredje och sista delen från min stora bildbank med bilder från Playa de Burriana i Nerja – stranden som vi hängde på mest under vår vecka på spanska solkusten.
 
 
 
 
 
 
 
I del ett kunde du se bilder på den storslagna väg ner till stranden som jag gick på minst en gång per dag. Del två bjöd på vacker soluppgång över Nerjas största strand. I den tredje och sista delen från Playa de Burriana bildbombar jag er med blandade bilder. 
 
 
 
 
 
Efter strandpromenaden på Playa de Burriana trängs restaurangerna med varandra och försäljarna går runt bland solbadarna och erbjuder sina varor. Varje dag patrullerar den lokala polisen efter stranden och då visslas det varningar och snabbt rafsas väskor och annat ihop och försäljarna hittar gömställen där de kommer undan. Förutom de som inte hinner plocka ihop sina varor – dessa konfiskeras av poliserna ...
 
 
 
 
Några morgnar varje vecka finns det möjlighet till yoga med blandad svårighetsgrad. Tänk att möta soluppgången på det sättet varje morgon, vilken härlig start på dagen!
 
Även om det ser lite mysigt ut är jag ytterst tveksam till mysigheten med galonförklädda madrasser i en instängd koja.
 
 
 
 
 
Fler som får en längan till sommar, sol, sangria och svajande palmer?
 
 
 
 
Söker du istället aktivitet under din stranddag kan stränderna i Nerja erbjuda både lek och sport.
 
 
 
 
En lagom aktivitet är annars att promenera en bit upp för berget för att se utsikten över stranden. Bästa tiden är innan solen hinner värma på allt för mycket för det blir snabbt varmt när den väl har kommit upp. 
 
 
 
Restauranger finns det gott om och du behöver inte gå långt från solstolen för att hitta en egen favorit. 
 
 
 
 
 
 
När solens strålar slutar värma för dagen kan jag rekommendera att stanna kvar på stranden en stund. Det är nämligen nu som den blir som allra vackrast!
 
 
#1 - - Rebecca Adnell:

Ser ut som en helt fantastisk plats! :D

Svar: Det är verkligen jättefint i Nerja. 😊
Eva Sollén

#2 - - Jeanette:

Ser verkligen helt underbart ut!

Svar: Tack Jeanette, det är ett mysigt ställe :)
Eva Sollén

#3 - - Lena i Wales:

Härliga strand- och Nerjabilder!
Var i Nerja i torsdags och ska dit imorgon som guide.
Tänker på dej när jag är där.
Önskar dej en skön söndag!

Svar: Tusen tack Lena! Kul att du tänker på mig när du är där :) Hoppas guidningen gick bra.Kram på dig
Eva Sollén

#4 - - Petra:

Ser superhärligt ut:-) Denna del av solkusten har jag ej varit på... Nu längtar jag verkligen till vår semester nästa år på solkusten. Vi kommer att bo på Sabinillas utanför Estepona:-)

//Petra

Svar: Det är en mycket härlig del av solkusten. Inga stora hotellkomplex även om det är en hel del turister. Sabnillas har jag inte varit till, ska kolla var det är 😊 Det är säkert också ett fint ställe!
Eva Sollén