Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Toronto Island
 
Drygt 10 minuter med båt utanför Toronto finns Toronto Islands. Toronto Islands är 15 öar i Lake Ontario som integrerar med varandra och som är ett perfekt utflyktsmål när du vill lämna storstadspulsen i Toronto för en lugnare stund. En riktig kanadesisk pärla! 
 
 
 
 
En dag åker vi en rundtur med båt runt Toronto Island och vår nyfikenhet väcks att få möjlighet att utförska den här bilfria delen av Toronto som har 600 fasta invånare. Öarna sträcker sig 5 km från Ward's Island till Hanlan's Point. 
 
 
 
 
 
Biljetter finns att köpa online eller på Jack Layton Ferry Terminal som ligger mellan Bay Street och Yonge Street på Queen's Quay för några dollar. Vill du åka runt ön ingår båtturen i Hop-On Hop-Off biljetten där även bussar tar dig runt staden för sightseeing.
 
 
 
 
 
 
På Toronto Island finns det badstränder, uthyrning av cyklar, kanoter och kajaker, en båthamn, gräsmattor för picknick, en teater, lekplatser, en skola, brandstation och en flygplats.
 
 
 
 
 
 
Det finns även några restauranger och vi sätter oss ned vid kanalen på Caruosel Cafe för en lunch bestående av bland annat den kanadesiska maträtten poutine. En mycket trevlig restaurang med gamla karusellhästar i taket och fin uteservering.
 
 
 
 
 
 
Torontos skyline visar sig verkligen från sin bästa sida när man ser den från båt på väg in till city! Vi ser den även från flera ställen på öarna.
 
 
 
Om du vill ha fler tips från Toronto är du välkommen att klicka in på min kategori från Toronto.
 
#1 - - Lena i Wales:

Kul att få se bilder och läsa om Toronto. Vet så lite om Canada.

Svar: Roligt att du uppskattade det Lena! Kanada är ett fantastiskt land med supertrevliga människor och vacker natur. Om ett par veckor åker vi dit för tredje gången :)
Eva Sollén

#2 - - Anna, Travel on a Cloud:

Vilken vackert utflyktsmål, med all grönska. Häftigt med skylinen i bakgrunden också. Det passar ju oss New York-nördar bra. :)
Skulle gärna åka dit!

Kram

Svar: Anna, jag tror verkligen att du skulle trivas i Toronto. Lite New York på många sätt faktiskt. En häftig skyline är aldrig fel, men nog är New Yorks den häftigaste :)
Kram på dig!
Eva Sollén

#3 - - Christine - 29°:

Så fint det ser ut. Och vilken enormt läcker skyline, där de små segelbåtarna ser så pytte pytte små ut. Vilket de kanske inte alls är? :)

Svar: Tack Christine, det är väldigt fint i Toronto! Tja, segelbåtarna var faktiskt ganska små och de passade in bra i miljön.
Eva Sollén

#4 - - Ditte:

Jätteroligt att få följa med hit! Stort tack! Toronto Island kände jag inte alls till, men nu vet jag lite mer.
Underbart med allt vatten runt om.
Väldigt vackra bilder som fint illustrerar din text.
Kram!

Svar: Tusen tack fina Ditte! Roligt att du uppskattade inlägget. Jag känner till att du är vetgirig när det gäller olika resmål och jag är övertygad om att du skulle gilla Toronto Island.Kram
Eva Sollén