Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Waterton nationalpark, Kanada, del 1
 
 
Min son William lämnade Sverige idag för drygt fem veckor i Kanada där han ska uppleva nationalparker i British Columbia. Bara därför bjuder jag på en serie inlägg från Waterton nationalpark som vi besökte i maj. En park där björnarna trivs!
 
 
 
 
 

 

Trots att vädret inte visar sin allra bästa sida den här dagen i Alberta, Kanada, bestämmer vi oss för att göra en dagsutflykt till Waterton nationalpark som ligger i det sydvästra hörnet av Alberta och som gränsar till Montana i USA. 

 

 
 

 

Vår dagstur startar i Raymond, 36 km från Lethbridge, och vi åker västerut mot bergen. Den här delen av provinsen Alberta karakteriseras av präriemark och det är extremt stora slätter som fylls ut med jordbruksfastigheter med jämna mellanrum. 

 

 
 
 
 

Bergen ligger som en mur i horisonten och det är nästan löjligt vackert! Innan vi når dagens mål stannar vi till i den lilla staden Cardston som har drygt 3 500 invånare. I Cardston finns Albertas största mormontempel från 1913.

 

 

 

Vi stannar till och pratar med personalen som visar en film från templets uppbyggnad och den ena känner igen Tiffany som Marcs hustru. Han och Marc tränade westernhästar tillsammans en gång i tiden. 

 

 
 
 
 
 

 

Det är vackert och storlaget på vår väg mot Waterton nationalpark och när vi närmar oss ser vi det mäktiga hotellet Prince of Wales Hotel.

 

 

I nästa del av min serie från Waterton nationalpark får ni se hur det ser ut i centrum av Waterton. Och hur de vilda djuren tar sig frihet i grannskapets trädgårdar!

 

 
#1 - - Katarina:

Men herregud vilket hotell. Spännande att se. Det är det där hotellet som ligger på kullen i rött va? Där skulle en ju vilja bo!

Svar: Ja, det är det som ligger på kullen. Får en att tänka på The Shining ... Det kommer fler bilder på utsikten från hotellet också :)
Eva Sollén

#2 - - Åsa:

Lite som Sverige fast mycket mer? (Kanada alltså)

Svar: Ja, lite så faktiskt :)
Eva Sollén

#3 - - Ann Rumbleinthearctic:

Tänkte precis säga, jaa det där ser ju lite ut som i Montana!
Åh vad jag saknar dessa berg nu, ett helt år sedan vår roadtrip.

Svar: Jag tänkte på dig när jag var där och även när jag skrev inlägget. Det kommer snart fler inlägg med de bergen så du kanske kan stilla din saknad lite :)
Eva Sollén

#4 - - Lena i Wales:

Så vackert!
Hoppas sonen får en trevlig tid där.
Önskar er en fortsatt trevlig midsommmarhelg !

Svar: Tack så mycket Lena :) Jag tror han kommer att stormtrivas!Trevlig fortsatt midsommarhelg till dig med :)
Eva Sollén

#5 - - Annette:

Vilka fantastiska foton, nu är jag nyfiken på fortsättningen av berättelsen, med bilder på björnar! Kanada skulle jag verkligen vilja uppleva. Är det så långa avstånd som det sägs?

Svar: Tack snälla Anette :) Kanada är verkligen ett vackert land och lag lovar, det kommer fortsättning inom kort! Avstånden är långa precis som det sägs och man mäter dem i timmar. När vi pratade om att bila från Toronto till Alberta innan vi hade riktigt koll på avstånden blev vi nästan utskrattade av kanadensarna ... Det var en dryg fyra timmars flygresa mellan Toronto och Calgary! Hehe ...
Eva Sollén

#6 - - Linda, resamedvetet.se:

Tänka va häftigt det blir när de blåa bergen möter det gröna gräset - mycket fint!

Svar: Tack Linda, ja det är en fröjd för ögat att få se det vackra landskapet :)
Eva Sollén

#7 - - Anna, New York - My Bite of the Big Apple:

Du har så rätt: Det är nästan löjligt vackert. :) Tack för att du tar oss med på denna tur. Prince of Wales Hotel var minst sagt mäktigt! Det blev jag också nyfiken på.

Hoppas William har en fantastisk resa (det tvivlar jag inte på).

Kram


Svar: William har en fantastisk resa, de bor mest i tält och han har dåligt med wi-fi så jag väntar fortfarande på det första Instagraminlägget därifrån.
Ja, visst är hotellet mäktigt! Som tagen från en saga! De höll på att iordningställa för säsongsöppning när vi var där.
Kram
Eva Sollén

#8 - - Biggeros:

Alltså vad jag saknar Kanada!! När nu vi hade chansen att flytta dit för gott....
Det är väldigt likt Sverige men Kanada är en större version. Vi bodde ju i Fört Mcmurry som jag har nämnt tidigare och det ligger även i Alberta. Vilket fint hotell jag skymtar i bakgrunden. Vill gärna se mer// kram

Svar: Jag förstå att ni saknar Kanada, det är ett fantastiskt land! Funderar ni på att åka tillbaka snart? Har ni vänner kvar som bor i Fort McMurry? Hur klarade de branden i så fall?
Hotellet var jättehäftigt! Nästa gång skulle jag vilja övernatta där.
Kram
Eva Sollén