Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Ljust hela natten
 
Nu är tiden kommen när det är ljust hela natten i Norrbotten. Här i stugan i Pålänge går solen i kväll ned klockan 23:51, gryning klockan 01:00, och sedan upp igen klockan 01:08. 
 
 
 
 
 
Som ni förstår är det inte alltid så enkelt att ta sig i säng i vettig tid. Som igår. Stefan slumrade i soffan och jag fortsatte trampa upp stigen mot vattnet som jag med kameran i högsta beredskap har gått på MÅNGA gånger de senaste 2,5 åren! Det kanske blir lite tjatigt med alla dessa bilder från solnedgångarna i stugan ... Må så vara. Och här kommer fler!
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi hittat riktigt bra fynd på loppis som vi är extremt nöjda över och solen och himlen ser ut att bjuda på ett nytt skådespel. Bastubygge och fix på stuggården har fyllt dagen och ni som följer mig på Instagram lär inte bli allt för förvånade om det dyker upp nya bilder på en fin solnedgång i Sveriges nordligaste län.
 
 
 
 
 
 
När går solen ned och upp där du befinner dig just nu?
#1 - - www.familyearthtrek.com:

Ohhh vad härlig! Saknar svensk sommar! När jag ser dessa bilderna är det just det jag har i tankarna om skön svensk sommar! Jag åker dit nästa sommar efter mer än 10 år borta! Ska bli så kul att visa min schweisisk man svensk sommar (hoppas att det inte regnar som det brukar 😂).

Svar: Kul att mina bilder ger dig de känslorna :) Så du har inte varit i Sverige på 10 år? Regn kan nog förekomma när du ska visa din älskling den svenska sommaren och det kan ju även finnas risk att det finns en och annan mygga. Men ja, den svenska sommaren är oftast helt magisk och jag hoppas att det är precis det det ni får uppleva!
Eva Sollén

#2 - - Anna, New York - My Bite of the Big Apple:

Alltså, bilderna ... Eva, NÄR kommer fotoboken? De är helt fantastiska. Jag finner inga ord!

Har inte koll på när solen går upp och ner här i Strängnäs, haha. Men det är väl solnedgång framåt 21.30 skulle jag tro? (Googlade nu och såg att det var 21.59, nästan rätt då.) :)

Kramar

Svar: Åh, tack för de fina orden min vän :). Det skulle vara helt hopplöst att välja bilder till en fotobok då jag har ungefär sju miljarder bilder ... Hahaha
Bra känsla i din gissning när solen går ner i Strängnäs. 21.59, då kanske ni till och med hinner få mörkt på nätterna?

Kram
Eva Sollén

#3 - - FREEDOMtravel:

Fantastiska bilder! Alla skulle ju kunna bli tavlor :) Man får väl inte klaga på ljuset men jag tycker att det är lite jobbigt... Vaknar runt 05 varje morgon och får väldigt lite sömn. Känner mig så sjukt trött. Men det GÅR inte att sova ... suck.

Svar: Tusen tack! Kanske jag skulle dra upp en förstoring och hänga upp på väggen i stugan. Vackra sommarnätter att minnas när det är mörkt nästan dygnet runt. Så jobbigt att inte kunna sova när det är ljust, inget kul! Jag drar inte ens för fönstren på natten då ljuset, som tur är, inte stör mig alls.
Eva Sollén

#4 - - Åsa:

Fint värre! Men du kan ju inte berätta att ni gjort ett loppisfynd och inte berätta vad det är?! Nu är jag nyfiken och vill veta! :)

Svar: Hahaha Åsa ;) Jag kanske får göra ett eget inlägg med alla fynd! De hade loppis på ett helt dödsbo så man fick gå runt i huset och uthuset och plocka allt man ville.
Eva Sollén

#5 - - Helena:

SÅÅ fina bilder. Vill också uppleva midnattssolens magiska nätter i år, men får nog vänta till nästa år.

Svar: Tack så hemskt mycket Helena :) Nästa år kanske de är ännu mer magiska!
Eva Sollén

#6 - - Anders:

Wow vad häftigt! Men det måste ju vara lite konstigt också. :-) Här i Göteborg går solen ner strax efter 22.

Svar: Ja, det är rätt häftigt men det känns inte så konstigt. Jag är van att det är så eftersom jag bott uppe i norr hela mitt liv :) Efter klockan 22, då hinner ni få mörkt på natten också.
Eva Sollén

#7 - - Ditte:

Otroligt vackra bilder! Och du fångar verkligen varje ögonblick i de njutbara bilderna. Jag kan se hur många solnedgångar här som helst. Är helt fascinerad.
(Mailar dig i veckan om foton från din son. Jag har varit slö att komma till skott. )
Kram!

Svar: Varmt tack Ditte för dina jättefina ord! De värmer verkligen. Ja, bara att mejla så löser vi det.
Kram på dig!
Eva Sollén

#8 - - fasligtsja.blogg.se:

Vilka magiska bilder =) Underbart ljus!

Svar: Tusen tack :)
Eva Sollén

#9 - - Christine - 29°:

Det blir aldrig tjatigt. Så vackra bilder ju! :)

Svar: Tusen tack fina du :)
Eva Sollén