Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Wood Religion Barber Shop, Riga
 
Hade jag varit man hade jag förmodligen besökt varenda Barber shop som jag bara kunde! Vi har kikat in på Barber shops i bland annat New York , Linköping och Luleå och jag gillar verkligen miljön! Jag menar, vem har inte sett filmen "En prins i New York" där huvudpersonen Eddie Murphy spelar de flesta roller och där ALLT hände i den lokala Barber shopen? Bara det!
 
 
 
 
Jag fascineras av konceptet där man (eller i det här fallet män) kan träffas för att få en alldelse egen stund i en miljö som verkligen sprakar av manlighet. Ni vet Clint Eastwood, whiskey, skinnmöbler, vinyl, djurtroféer, rakknivar och brylkräm!
 
 
 
 
I Riga finns Lettlands första Barber Shop: Wood Religion. En Barber shop för gentlemens! Stefan försöker få tid för att trimma den lilla utväxt han lyckats samla på sig under resan, men tyvärr är det fullbokat. Han konstaterar att det får bli något för vår New York-resa i maj i stället.
 
 
 
 
Wood Religion erbjuder finfina presenter till skäggbeväxta män och även om du inte själv bär på en sådan är det värt att kika in i butiken. Det är snyggt och det är stilfullt. Om jag är lite avundsjuk? Mja, kanske lite men framför allt tycker jag att det är kul att det finns ställen där även män kan få lite omsorg för fåfängan och en egen oas för en stund. 
 
 
#1 - - Ladies Abroad:

Gillar också barber-shops. Skulle också gå dit jämt om jag var man.

Svar: Kul att du också gillar dem :)
Eva Sollén

#2 - - Anna, Travel on a Cloud:

Instämmer! Älskar alla sådana här koncept som går "all in". :)
Synd att Stefan inte fick tid men du kanske kan få in honom hos "vår" frisör i NYC om inte annat?

Läckra bilder också. :)

Hoppas du får en skön helg!

Kram

Svar: Tack min vän! Ja, vilken bra idé :) Det hade ju varit kul!Hoppas även du har en skön helg
Kram
Eva Sollén

#3 - - Lena i Wales:

Vilket ställe!
Det är verkligen inte ofta jag önska jag vore en man, men hade jag varit det så skulle jag också viljat vara där!
(önskar bara jag vore man när man är jättekissenödig och det inte finns något riktigt bra ställe för det för damer och herrarna bara vänder sig om!!!!)
Ha en fin helg!

#4 - - Lena i Wales:

Vilket ställe!
Det är verkligen inte ofta jag önska jag vore en man, men hade jag varit det så skulle jag också viljat vara där!
(önskar bara jag vore man när man är jättekissenödig och det inte finns något riktigt bra ställe för det för damer och herrarna bara vänder sig om!!!!)
Ha en fin helg!

Svar: Visst är det läckert! Hahaha, ja precis! Det är inte ofta jag heller önskat det men du ger ytterligare ett exempel på när det hade kunnat vara bra att vara man i stället :)Tack och ha en fin helg du med!
Eva Sollén

#5 - - Ditte:

Vad trevligt att få följa med hit. Jättefina bilder som vanligt.
Har bara sett dessa barbershops i USA tidigare. Jo, på teatrer och i fimer förstås...
Kul med en i Riga. Och Stefan får göra ett besök på en barbershop i N.Y. i stället och det går nog lika bra.
Önskar er en fin helg.
Kram!

Svar: Tack snälla Ditte :)Precis, Stefan får göra ett besök på en barber shop i NY i maj i stället. Nu har han pratat om det så länge så jag ska se till att han slår till!
Tack och vi önskar dig detsamma.
Kram
Eva Sollén

#6 - - Biggeros:

Håller med dig så underbart ställe i"The mancave" Det är de väl unnade Männen. De behöver tas hand om precis som vi gör🤗Härliga bilder

Svar: Haha, ja det är sant :) Har inte tänkt på dem som "mancave" men så är det ju!Ha en fortsatt härlig dag!
Eva Sollén