Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Lotustemplet i Delhi
 
 
Under vår dag i Delhi med inhyrd bil och chaufför besöker vi den fantastiska vita byggladen av marmor: Lotustemplet, även kallad Bahá'í  tillbedjans hus. Lotustemplet har vunnit flera internationella priser för sin design och arkitektur. Templet anses även vara ett av 1900-talets mästerverk.
 
Säkerheten är stor vid varje turistattraktion i Delhi.
 
 
Även om kön är lång går det snabbt att komma fram till templet. Det går alltid att vila ögonen på trädgården och rovfåglarna medan vi väntar på vår tur.
 
 
 
Lotustemplet har nio ingångar vid nio pooler, en för varje världsreligion. Det är uppbygd av 27 fristående marmorskal med inspiration av just en lotusblomma vilken symboliserar renhet och ömhet. Alla människor, oavsett religion, är välkomna att besöka templet för meditation eller tillbedjan. Eller kanske bara en stund av stillhet och reflektion. 
 
 
 
 
 
 
10 000 besökare per dag och jag är en av de få som håller på att missa det uppenbara att skona ska av innan man kliver in i templet där total tystnad råder. Insidan är en enda stor sal med flera stolar och vi konstaterar att utsidan är betydligt mer imponerande med rovfåglarna som cirklar över temlet!
 
 
 
Utanför området pågår försäljning av diverse saker och maträtter och vi strosar runt lite bland stånden medan vi söker reda på vår chaufför.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Fint tempel - og mange folk! 10 000 per dag er ikke så rent lite :-)

#2 - - Marianne - Glimt av verden:

Jeg glemte visst å skrive hvem jeg er :-)

Svar: Visst är det många besökare! Imponerande. HA en riktigt God jul!
Eva Sollén

#3 - - Ditte:

God fortsättning på julen önskar jag er.
Jag har med stort nöje följt dina inlägg från Indien och läst och noga sett på dina fina bilder. Jag har aldrig varit i Indien så det är extra roligt att bli guidad av dig. Förstår att det var en jättefin resa men med både jobb och lite turistande.
Ser fram emot mer.
Kram!

Svar: Tack Ditte och samma goda fortsättning på julen önskar jag dig. Jag håller på med några inlägg från spännande Old Delhi som jag tror att du kommer att tycka om.
Kram
Eva Sollén

#4 - - Lena i Wales:

Så vackert! Ser verkligen ut som en lotusblomma.
Gillar mycket dina gatubilder, så annorlunda mot vad de flesta av oss är vana vid.
Ha det bra!

Svar: Tack Lena. Visst är det en fin byggnad! Mer gatubilder kommer alldeles strax, har samlat ihop alla bilder från Old Delhi och ska fördela dem i ett antal inlägg. Ha det gott du med!
Eva Sollén