Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Valtos Beach, Parga

Bortanför berget med borgen i Parga, Grekland, ligger den breda, långa stranden Valtos Beach. För att ta dig dit från Parga finns några olika alternativ.
 
 
 
 
 
 
 
En dag åker vi turbåten, enkel biljett för några Euro, en tur som bara tar cirka 10-15 minuter. Vi passerar den gamla borgen och snart ser vi stranden där även många seglare lägger till för att sola och bada.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sanden är blandad med finare och lite grövre sand och är skön att gå på. Ja, i vattnet i alla fall, väl på stranden är den ganska het under varma sommardagar. Vi hyr parasoller vilket nästan är ett måste för att kunna skydda sig för solens allra starkaste strålar.
 
 
 
 
 
Det finns några tavernor att besöka för en lunch i skuggan och vad passar väl bättre än en grekisk sallad och en mythos?
 
 
 
Vi väljer att promenera tillbaka till Parga, en brant promenad uppför berget med badsandalerna på vilket absolut fungerade för oss. Men tänk på att det är brant och kan vara en tung promenad. 
 
 
 
 
 
Under vårt morgonbesök till den gamla borgen får vi en fantastisk utsikt över Valtos Beach och en kväll när vi äter nyfångad fisk på restaurang Stefanos ser vi solen gå ned över stranden. Så vackert!
 
 
 
Jag har även skrivit om andra stränder i Parga, kolla in de inläggen här:
Lichnos Beach
Piso Krioneri Beach
 
 
 
 
#1 - - Ditte:

Så härligt med en tur till Parga just nu och både en båttur och en vandring. Jättefina bilder! Och visst kan jag få en längtan till fina Grekland.
Glad Påsk!
Kram!

Svar: Fina Grekland har alltid levererat när vi besökt landet, oavsett om det varit fastlandet eller en ö. Alltid lika trevligt!Kram och glad påsk till dig med!
Eva Sollén

#2 - - Biggeros:

Det var säkert 10 år sedan vi var i Grekland. Det verkar vara väldigt fint i Parga och jag gillar dessa turbåtar som man kan ta sig till en strand. Det blir säkert en tur till De grekiska öarna eller kanske Parga// Glad Påsk

Svar: Parga är ett mycket trevligt alternativ till de grekiska öarna då det ändå har en stor don ökänsla. Kul om du tar dig iväg till Grekland igen :)Önskar även dig en riktigt glad påsk!
Eva Sollén

#3 - - Biggeros:

Det var säkert 10 år sedan vi var i Grekland. Det verkar vara väldigt fint i Parga och jag gillar dessa turbåtar som man kan ta sig till en strand. Det blir säkert en tur till De grekiska öarna eller kanske Parga// Glad Påsk

#4 - - Christine - 29°:

Så vackert det ser ut och vilken otrolig utsikt.
Var alldeles för länge sen jag var i Grekland känner jag nu. :)

Svar: Det är ett riktigt trevligt resmål och det fanns gott om fina ställen att njuta av och föreviga på bild. Kanske dags för en Greklandsresa för er snart :)
Eva Sollén

#5 - - Linda, 155cm.se:

Så himla fridfullt det ser ut med alla de där bilderna. Får men genast att storlängta efter en riktig grekisk sallad!

Svar: Tack Linda :) Aldrig hel med en riktigt god grekisk sallad, och den är så klart extra god i Grekland!
Eva Sollén

#6 - - Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Fantastiska Grekland! Nu blev jag riktigt sugen på både landet och grekisk sallad. Kan riktigt känna alla smaker och dofter från detta favoritland. I sommar blir det dock Kroatien men vi återvänder alltid till Grekland.

Förstår att ni njöt av er semester i Parga. Så mysigt att kombinera strandbesöket med en liten båtresa. Vilken fin utsikt ni fick mot stranden sen också! Tack för vackra bilder och nyttig info.

Kramar


Svar: Tack själv Anna för fin kommentar.
Ja, visst är Grekland fantastiskt. Vi återvänder också gärna till Grekland emellanåt som är ett av mina favoritländer vid Medelhavet.

Kroatien har vi kvar att uppleva, det har inte blivit av att vi åkt dit ännu fastän landet varit med i många av våra diskussioner innan vi bestämt resmål. Det ser superfint ut.

Kram
Eva Sollén