Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Utflykt till Huvön, Kalix skärgård
 
En av påskhelgens utflykter gick till Huvön ute i Kalix skärgård. Förra året passerade vi Huvön några gånger men den här gången åker vi med skotrarna högst upp på klipporna. 
 
 
 
 
 
 
Huvön har blivit framröstad till en av Sveriges vackraste öar, något som jag inte alls är förvånad över även om jag hittills bara besökt ön vintertid. Huvön har mycket branta klippväggar och raviner som störtar ned i havet. 
 
 
 
 
 
 
Utsikten från klipphällarna är fantastisk och man ser öar och hällar i både Kalix och Luleå skärgård. En örn cirklar ovanför oss vilket gör vår upplevelse ännu bättre. 
 
 
 
 
 
 
 
I sommar vill jag besöka Huvön med båt för att utforska öns labyrint och se den fina naturhamnen och sanddynorna. En trevlig badstand utlovas också! Och så ska man akta sig för ravinerna som på vissa ställen är 25-30 meter djupa!
 
 
 
 
Ser du den sammanbitna gamla gubben som stöttar klippan med sin rygg? Och hans arm som han stödjer ned mot isen?
 
#1 - - Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Vilken ö! Och vilken utsikt! Förstår verkligen att ön måste tillhöra de vackraste. Härliga bilder med humor också. Ja, du vet vad jag tycker om den lilla snögubben. ❤ Stefans min fick mig att le också. ;)

Kul med stengubben som stöttar berget. Det tog en stund men sen såg jag honom!

Kram

Svar: Haha, ja jag roade mig lite där uppe på klippan ;) Lilla snögubben lär nog återkomma för oss båda kan jag tänka mig, den behöver ju få se mer av världen ...
Ön är jättefin och jag ser fram emot att besöka den även under sommaren. Precis nedanför klippan är det 13 meter djupt vilket också känns mäktigt.

Bistra stengubben har ett stenhårt jobb med sin stöttning!

Kram
Eva Sollén

#2 - - Jenn - forever abroad:

Ser ju himla härligt ut! Och kaffet på elden <3
Hittade gubben i berget till slut också :D

Svar: Det var en härlig dag med äkta kokkaffe :) Kul att du hittade gubben!
Eva Sollén

#3 - - Ann Rumbleinthearctic:

Vilka fina bilder! Och vilken härlig ö, och utflykt i sig. Vilket härligt påskfirande ni fick. Vi hade inte riktigt något påskfirande i år, eller egentligen har vi ju inte riktigt varit så bra på att fira just påsken tidigare heller. Kanske nästa år :) Ska bli kul att se om ni kommer dit i sommar nu också!

Svar: Tusen tack Ann! Vi fick ett riktigt härligt påskfirande där utflykten till Huvön var en av höjdpunkterna. Fira själva påsken är inte vi heller så bra på, lite gravad lax, ägg och godis så är vi hemma! Bra så :) Ja, håll tummarna på att vi kommer dit i sommar, skulle vara jättekul att utforska labyrinten och annat som man kan se då.Ha en fin kväll!
Eva Sollén

#4 - - Biggeros:

Vilken fin stengubbe. Jag kan se faktiskt hur han stöttar klippan=) Så mycket jag ser av Huvön så verkar det vara en fantastisk ö. Troligtvis även på sommaren!!

Svar: Kul att du såg stengubben :) Jag tror också att Huvön är superfin på sommaren också, troligen ÄNNU finare med labyrinter och djupa raviner och sådant ...Ha en fin kväll!
Kram
Eva Sollén

#5 - - Caroline:

Vilken natur, Sverige är verkligen fascinerande!

Svar: Visst är det så :) Ett avlångt namn som bjuder på många fina platser!
Eva Sollén

#6 - - Ditte:

Fantastiskt att få komma med hit via dig. Strålande och lockande bilder! Helt ljuvliga att se.
Och örnarna, tänk att få se dem.
Stort tack för besöket. Jag njöt!
Kram!

Svar: Så roligt att du uppskattade inlägget. Som du vet är du varmt välkommen att komma och hälsa på oss i Norrbotten och få möjligheten att uppleva det härpå plats. Kram på dig!
Eva Sollén