Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Luke's Lobster New York
 
Är även du svag för den goda smaken i en hummer och befinner dig i New York har jag ett utmäkt tips till dig! Tidigare har jag tipsat om The Lobster Place i Chelsea Market där vi åt en otroligt lyxig frukost, men den här gången är det tips på snabbmat med hummer som gäller!
 
 
Dagens tips är Luke's Lobster som finns på flera platser i New York. Jag och min vän Anna, som driver bloggen New York – My Bite of the Big Apple, besöker New Yorks minsta Luke's Lobster som bara har åtta sittplaser på 93 E 7th Street i East Village. Diskret kommer mobilkameran fram för att inte med stora systemkameran avslöja att vi är typ turister eller något ...
 
 
Restaurangen är inte mer än ett hål i väggen, men vad spelar det för roll när vi dels hittar två lediga sittplatser (finns även plats att stå) och dels blir serverade en fantastisk variant av snabbmat i New York. En mycket välsmakande lobster roll med vatten och chips för 18 dollar. Så gott!
 
 
Våra stolsgrannar blir överlyckliga när en av stadens brandbilar stannar utanför och några vältränade brandmän kommer in i restaurangen. Ett ögonblick som givetvis behöver förevigas på bild – både av det sällskapet och av en viss resebloggare från Sverige.
 
 
Är du sugen på snabbmat i New York och gillar hummer är det Luke's Lobster du ska besöka.
 
#1 - - Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Åh, Lukes's Lobster! Vilket härligt minne och ett måste på varje New York-resa. Numera har de ju också glutenfritt bröd. Det där med brandmännen hade jag glömt, haha! Tack för länken. Ska tänka på dig när jag besöker Luke's denna vecka. :) Kram

Svar: Tack Anna för att du ska tänka på mig när du går dit under din NY-vecka :) Kanske du kan ta med dig en måltid till mig hahaha. Vad bra att de nu även har glutenfritt bröd, då kan ännu fler njuta av den goda snabbmaten!Kram
Eva Sollén

#2 - - 4000mil:

Härligt ställe! :-)

Svar: Ja, det är verkligen ett härligt ställe :D
Eva Sollén

#3 - - Biggeros:

Vilket mysigt hak!! Gillar att det är ett litet mysigt ställe som man kan äta hummersnacks. Det skulle jag vilja göra. Ovanlig snacksrestaurang. Snygg bild på killarna!!

Svar: Hummersnacks var ett bra ord! Det var litet och supermysigt och framförallt mycket gott. Ja, jag kan förstå att tjejen ville bli fotad tillsammans med dem ;)
Eva Sollén

#4 - - World by Tina:

Mmmm hummer - fast inget går ändå upp mot en bohuslänsk nyfångad hummer=)

Svar: Kanske så :) Men det ena behöver inte utesluta det andra :D
Eva Sollén

#5 - - Ditte:

Vad mysigt och gott! Har annars bara ätit hummer på Grand Central Station och ett par ostron blev det också. Tack för tipset!
Kram!

Svar: Ostron på Grand Central Station är de godaste vi ätit :)Kram Ditte
Eva Sollén