Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Flyttar till nya lokaler
 
 
Min arbetsgivare ska under hösten flytta till ett helt nybyggt hus som ligger vid Varvsleden och Södra hamn i Luleå. Det är ett spektakulärt hus på många sätt med ett grästak (sedumtak) som har formen av en skidbacke. Färgsättningen på fasaden har hela 14 kulörer vilket ger ett ovanligt och intressant utseende.
 
 
 
 
 
 
Åsikterna om utseendet går isär, men nu när det börjar närma sig inflyttningsdags tycker i alla fall jag att det är rätt läckert. 
Det nya kontoret har en yta av 14 500 kvm och det är för närvarande Vasahallen (90%) och Lantmännen (10%) som äger fastigheten. Men från 1 januari 2017är det Diös som äger den till 100%.
Anlitad arkitekt är Arkitekthuset Monarken.
 
 
 
 
 
Igår hade jag nöjet att besöka insidan av fastigheten och jag kan garantera att det är betydligt fräschare och ljusare än de lokaler där vi arbetar idag! Jag sparar på bilderna från insidan och idag får ni se hur långt bygget har kommit från utsidan.
 
 
 
 
 
 
 
Vad tycks? Fint eller fult? 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Har för mig att Diös har köpt byggnaden av Lantmännen. Karin A

Svar: Tack Karin :) Jag rättar!
Eva Sollén

#2 - - Ditte:

Jag gillar verkligen huset och det känns både fräscht, modernt och samtidigt tycker jag det passar in. Färgsättningen tycker jag är jättefin!
Kul med detta!

Svar: Jag kan bara hålla med dig Ditte! Det är ett modernt och läckert hus på alla sätt :)
Eva Sollén

#3 - - Björn Pettersson:

Fastighetsägare f.n är Vasallen till 90% och Lantmännen till 10%, men från 1 Jan 2017 ägs fastigheten till 100% av Diös. Ser fram emot nästa kapitel av bilder, bilder med all interiör och lek med Norrskenets färger, de nya Återbrukade möblerna, Re:treat arean, de många olika Coffe's och vem vet vad lite Lumenous paneler, en ärvd kristall lampa och kanske ett antal Telia lila sparkar på framsidan kan lyfta det Nya Kontoret i HonoLuleå...

Svar: Tusen tack Björn! Jag ska redigera inlägget så att det blir rätt information. Ja, det ska absolut bli en till del på bloggen av denna intressanta och snygga byggnad.
Eva Sollén

#4 - - Anna, Travel on a Cloud:

Jag gillar verkligen huset och tycker det ser häftigt ut! Man blir glad av det. Härligt med nystart i jobbet på detta sätt.

Kram och ha en fin fredag!

Svar: Visst är det ändå rätt häftigt! Ja, det känns toppen med en nystart i sådana fina lokaler i ett så läckert hus.
Kram tillbaka och ha en skön fredagkväll!
Eva Sollén