Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Fernie City
 
 
Det är förmiddag i det lilla vilda västern-liknade orten Fernie i British Columbia, Kanada. Vi besöker de centrala delarna för några timmars shopping och lunch innan vi vänder åter till Fernie Alpine Resort-området där vi bor under våra två veckor i det kanadensiska puderparadiset. Förra gången var det sommar när vi besökte Fernie men nu är det skidsäsong!
 
 
 
 
 
 
Som sig bör en dag i februari pendlar vädret mellan ihärdigt snöfall och värmande solstrålar samtidigt som vi besöker i princip alla butiker som finns på 2:nd Avenue som är huvudgatan i city.
 
 
Favoritbutiken blir snabbt Stephanie's Art & Glass Studio som handgraverar de mest fanstastiska glas jag någonsin sett. Vi bränner snabbt en stor del av hela reskassan till förmån för de finaste vinglas vi nu har i vitrinskåpet!
 
 
 
 
 
Vi äter en god lunch i The Brick House som huserar i Fernies gamla bankhus från tidigt 1900-tal. Här planerar jag och min "kanadensiska syster" Tiffany det fortsatta födelsedagsfirandet för min (svenska) syster Marie som fyller jämnt samma dag. Samtidigt dekorerar och förbereder min andra "kanadensiska syster" Traci kvällens födelsedagsparty för Marie. 
 
 
 
 
Fernie, med sina cirka 5 000 invånare, har en historia med ett par ordentliga stadsbränder som ödelagt stora delar av den lilla staden. Men trots bränderna finns det fortfarande flera byggnader som tar oss tillbaka till en svunnen tid. En tid när cowboys och indianer var på riktig!
 
Någon som minns den här?
 
 
 
 
 
 
 
 
När eftermiddagen kryper på kan det vara läge att besöka det enda av 11 hotell som restaurerades och som idag finns kvar från den stora stadsbranden 1908: The Fernie Hotel & Pub. Men det besöket sparar vi till dagen efter den stora födelsedagen!
 
 
 
Det finns delar av Fernie som särskilt mycket vittnar om den forna westerntiden. Salooner och byggnader som inte ändrat utseende alls sedan de byggdes. 
 
 
 
 
 
 
Vi passar även på att besöka Fernie Brewery Co som tillverkar öl som verkligen är uppskattad bland sällskapets öldrickare. Själv passar jag på att köpa souvernirer!
 
#1 - - Ditte:

Förstår efter att ha läst inlägget att jag gärna skulle velat besöka Fernie och framförallt åkt skidor här i trakterna. Inder nog att dett afår vara kvar å min lista.
Canada har jag i alla fall passerat gränsen till.

Svar: Det är ett trivsamt ställe och jag kan försöka få dig att uppleva det genom mina bilder istället. Det kommer ett inlägg om att åka på skidresa till Fernie här framöver som jag hoppas att du kommer att tycka om.
Eva Sollén

#2 - - Veiken:

Vilken reklam du ger till Canada! :)
Dom där glasen....ojojoj!

Svar: Jag skulle kunna bo i Kanada! Det är ett land jag verkligen trivs i.Glasen är helt makalöst fina. Jag tror faktiskt att du kan beställa hem dem om du vill!
Eva Sollén

#3 - - Christine - 29°:

Wow vilka coola glas! Förstår att en bit av reskassan gick åt där, jag hade gjort detsamma. :)

Svar: De är verkligen superfina! Tror att de kan gå att beställa online ifall du är intresserad 👍🏻
Eva Sollén

#4 - - Lena i Wales:

Fantastiskt härliga bilder!
Känns verkligen vilda västern om det, fast det är Canada.
De där glasen skulle jag också velat ha!
Ha en bra weekend!

Svar: Tack snälla Lena! Ja, glasen är otroligt fina, det var kul att se henne stå och rista in bergen i dem också.Ha en fin söndag!
Eva Sollén

#5 - - Anna, New York - My Bite of the Big Apple:

Underbara bilder! Staden ser verkligen ut att ligga vackert med bergen omkring. Haha, jag hade också valt souvenirköp framför bryggeribesök. :) Vinglasen var mycket vackra.

Svar: Tack fina Anna! Det är en otroligt mysig liten ort och väldigt maffigt med bergen! Vinglasen är mina absoluta favoriter och jag köpte dem i olika storlekar och former :)
Eva Sollén

#6 - - Dryden - Traveler's Edition:

Alltså. Kanada. Hjärta på det stället!

Svar: Håller med dig :) Stort hjärta på det!
Eva Sollén