Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Konditori Sturekatten – Stockholm

Konditori Sturekatten – Stockholm

Publicerat i: Stockholm Stockholm, fika, kafé
 
 
I ett 1700-talshus nära Stureplans vimmel i Stockholm hittar vi Konditori Sturekatten på adressen Riddargatan 4. Vår shoppingdag har bara pågått en stund men det börjar ändå vara hög tid för en fika och Sturekattens inbjudande entré lockar in oss för att fylla på med ny energi.
 
 
Vi kikar in på den mysiga uteserveringen som finns på innergården innan vi går uppför de ojämna stentrappstegen som är täckta av en röd matta. Vi känner hur det gamla huset lutar och det är otroligt charmigt.
 
 
Konditori Sturekatten är ett mycket mysigt kafé som en gång i tiden var ett personligt hem åt systrarna Anna och Hildegard Skog, vilka flyttade in i huset 1941. Många av de gamla möblerna som finns på Sturekatten är ursprungligen systrarna Skogs.
 
 
Förutom möbler i Karl Johanstil och nyrokoko har man pyntat fönster och väggar med prydnadssaker, speglar, tavlor, lampor och dukar som förstärker känslan av att befinna sig i svunna tider. En och annan katt pryder också de vackra fönsterbänkarna!
 
 
Här finns det klassiskt fikabröd och smörgåsar, inga konstigheter. Vi väljer en fantastiskt god hallonpaj med vaniljsås och en slät kopp kaffe och slår oss ned i sköna fåtöljer och njuter av fikat medan rummet fylls av andra fikasugna lördagsshoppare!
 
Gillar du mysiga fik kan jag varmt rekommendera ett besök till Konditori Sturekatten nästa gång du är fikasugen i Stockholm!
 
Följ oss gärna på Facebook och Instagram (@evasol) också. Välkommen!

 

#1 - - Veiken:

Det är så trevligt när man tar vara på innergårdar och mysig innemiljö. Det är värt lika mycket som maten eller gofikat! :)

Svar: Visst är det så! Jag verkligen älskar den här typen av kaféer när man verkligen tagit vara på det fina och piffat med extra mys :)
Eva Sollén

#2 - - Kattas Betraktelser:

Jag har besökt Sturekatten några gånger och gillar miljön!

Svar: Ja, visst är det en underbar miljö :)
Eva Sollén

#3 - - FREEDOMtravel:

Det är charmigt där. Som att vara hemma hos någons mormor :)

Svar: Precis, där hittade du den rätta beskrivningen! :)
Eva Sollén

#4 - - Lena i Wales:

Jättefint! Där har jag faktiskt varit, men under vintertid. Min käre kusin bjöd mej på fika och trevligt umgånge där.
Och vilka bakverk de hade, oj,oj!!
Ha det bra!

Svar: Sturekatten är verkligen ett perfekt ställe att träffa vänner på och mysa bort flera timmar! Jag lär komma tillbaka en annan gång och testa något annat gott som de säljer, för, ja, vilka bakverk de har!Ha det fint Lena :)
Eva Sollén

#5 - - Ditte:

Sturekatten är en favorit hos mig och jag är där då och då, mest höst och vinter. Även Vetekatten på Kungsgatan är trevligt.
Härlia bilder och jätteroligt att du skriver om Sturekatten. Jag tror det är lätt att bli hemmablind om man bor i Stockholm.
Kram!

Svar: Man blir lätt hemmablind i sina kvarter och det är alltid bra med en påminnelse om allt det fina man har hemmavid! Jag gillar både Sturekatten och Vetekatten, de konditorierna har en gammal själ vilket är något jag uppskattar. Ha det riktigt bra! Kram :)
Eva Sollén

#6 - - Marias Memoarer:

Attans vad synd att jag missade det när jag nyss var i Stockholm..! Kanske nästa gång :)

Svar: Åh nej, vad synd! Men då har du ett trevligt kafé kvar till nästa gång du besöker Stockholm 😊
Eva Sollén