Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Bradley's Spanish Bar – London

När vi är ute och reser söker vi oss gärna till små och lite undangömda pärlor som kanske inte den stora turistmassan hittar till. Som i London där vi hittar den lilla undanskymda baren Bradley’s Spanish Bar, är en av de sista barerna i London som spelar vinylskivor i en gammal jukebox.

Bradley’s Spanish Bar ligger på  Hanway Street i Soho, en liten gata som du lätt missar om du har fokus på andra besöksmål för dagen. Men ta gära en sväng förbi gatan och kika in i den här mysiga baren där personalen verkar ha riktigt roligt på jobbet.

Jag nämnde jukeboxen tidigare, och den har en central plats i baren, mitt bland sköna soffor och trevlig personal.  Ja, förutom det stora utbudet av öl som också är en viktig del i den här baren!

Bradley’s Spanish Bar är liten och intim, något som brukar garantera kontakt med nya människor, så även den här gången. Vid stängningsdags tar alla med sig sista glaset utomhus och det är där kontakter knyts! När man hör att vi är från Sverige slutar det med allsång med ABBA-låtar. Jättekul, och precis som vi gillar att uppleva storstäder.

Förresten mötte vi samma personer på en helt annan pub i London ett par dagar senare.  Storstad, javisst! Men precis som i New York händer det att vi träffar på samma människor på olika platser under vårt besök! Någon fler som också brukar göra det?

 
#1 - - Ditte:

Vad trevligt! Har antecknat puben! Kommer jag till London igen blir det klart ett besök här.
Vi försöker också hitta ställen när vi är utomlands dit inte turistströmmen är så stor. Då får man ju en helt annan känsla.
Kul med allsång till ABBA och de hålle rju i sig.
När vi bodde i Peking blev det ofta allsång till dem på barer och pubar.

Svar: Visst är det så Ditte! Samtidigt som man faktiskt är turist vill man (jag) hitta ställen där de boende i närheten går för att äta och roa sig. Det blir lite mer speciellt många gånger.ABBA, har jag märkt, är en riktig öppnare för roligheter mellan olika nationaliteter när man är ute och reser! Kul att ni haft allsång med dem i Peking :)
Eva Sollén

#2 - - FREEDOMtravel:

Vilken charmig miljö!

Svar: Visst ser det mysigt ut! :)
Eva Sollén

#3 - - Ama de casa:

Vilken härlig bar! En gammal, hederlig jukebox minsann... :-)

Svar: Visst är den härlig! Ett litet krypin och framförallt jukeboxen :)
Eva Sollén

#4 - - Veiken:

Lovely! Vi brukar också säka oss utanför turiststråken. Ibland går det åt helskotta, andra gånger hittar vi genuina pärlor! Visst råkar man på en och annan "kändis" när man är ute och rör på sig!
Ha det gott! :)

Svar: Tack! Precis, jag känner så igen mig i din beskrivning! Ibland blir det mindre bra, men ofta hittar vi de bästa favoriterna när vi lämnar turistmassorna! Ha en riktigt fin kväll! :)
Eva Sollén