Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Båtlivet väntar
 
Som några av er redan vet har vi köpt en båt som ska ta oss ut i den norrbottniska skärgården här framöver! Vi har ju tre små båtar sedan tidigare, de som följde med i köpet av vår stuga i Pålänge, men med den här ska vi landkrabbor våga oss ut på sjön på riktigt.
 
Vi hade finpublik från Luleå vid sjösättningen.
 
Nya båten följer vårt mönster angående namnsättnig av nya motorburna familjemedlemmar, vi döper dem efter deras tidigare ägare. Vi har skotrarna Lill Harry och Lill Ove och numera har vi även båten Bengta (efter min äldsta barndomsvän Anitas pappa Bengt som ägt båten tidigare).
 
 
Bengta är en riktig retrobåt från senare delen av 1970-talet som faktiskt fraktat även mig för många, många år sedan. En Uttern 560 i originalfärgerna orange och vit. Vi har pysslat om henne i några veckor (mest Stefan) för att göra henne redo för sjösättning.
 
 
Vi satte ner båten i hamnen i Pålänge och tanken var att vi skulle puttra hem med henne den korta biten till stugan. Men det blir inte alltid som man tänkt sig och i det här fallet ville inte riktigt motorn vara med oss. Men med hjälp av goda Pålängebor fick vi i alla fall hem Bengta och Stefan löste problemet och idag ska vi ut på båttur!
 
 
 
#1 - - Lena i Wales:

Så blått! Det har vi inte i UK, aldrig riktigt blått.
Ser så lugnt och skönt ut, så vackert!
Ha en fin helg!

Svar: Visst kan man bara älska det blåa :) När svenska sommarhalvåret är som bäst, med allt det blå och gröna, då ÄR det verkligen helt underbart!Tack och jag önskar dig detsamma :)
Eva Sollén

#2 - - Lanclin:

Så himla vackert ljus :) Jag gillar även båtens namn, Bengta :)

Svar: Tack snälla du! Vi har gjort det som en liten grej att döpa nya maskinfordon efter dess tidigare ägare och i det här fallet fick vi konvertera namnet till ett kvinnligt namn eftersom båtar benämns som "hon".
Eva Sollén

#3 - - FREEDOMtravel:

Vilka härliga bilder och vad vackert det ser ut! Att vara ute på vattnet är ju fantastiskt! :)

Svar: Tack snälla :) Visst är det underbart att kunna nyttja vattnet och att göra det med egen båt är extra speciellt :D
Eva Sollén

#4 - - Anonym:

Å så fint! Eric tittar på bilderna och säger att han nästan vill gråta för att morfars båt är så fin 💕! Och jag med, vilket jobb ni gjort med min barndoms skuta. Och glad att hon får heta Bengta. Jag känner att pappa ler i sin himmel och är nöjd!

Svar: Tack snälla fina Anita! Hälsa Eric att vi är så nöjda över att ha tagit över hans morfars fina båt Bengta. Att hon får gå i samma kommun som hon alltid ha gjort är bara som det ska :)
Eva Sollén

#5 - - Ditte:

Båtlivet är härligt och vi har varit båtmänniskor, segelbåt och är det fortfarande i själen. Men min hudcancer(som nu är i schack) vill inte att jag längre är till sjöss. Men kortare turer bir det.
När jag ser dina vackra bilder blir längtan efter båt stor. Men jag vet att dte inte är möjligt...
Kommer att njuta av att följa med på era turer.
Skönt att det löste sig med hjälp vad gller motorn.
Och namnet på båten gillas högt.

Svar: Ditte, vilka blandade känslor ditt inlägg ger mig! Jag blir glad för alla fina ord men bestört av att höra att du inte kan vara till sjöss i den mån du önskar på grund av den avskyvärda sjukdomen (som även härjar i min bekantskapskrets). Bra att du ändå klarar av kortare turer och jag hoppas att du njuter av dem extra mycket när de blir av.Vad roligt att du gillar namnet Bengta, för oss är det ett klockrent namn och vi får hoppas att gamla ägaren Bengta på något sätt kan styra oss rätt när vi är på väg åt fel håll, landkrabbor som vi är ...
Eva Sollén