Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck Medlem i Better Bloggers People in the Street - Buckingham Palace och St. James's Park
 
Buckingham Palace har sedan 1837 varit den brittiska monarkens residens i London och byggnaden är en av världens mest kända. Drottningen och prins Philip bor i delar av palatset när de är i London men även Andrew (Hertigen av York) samt Edward (Earl av Wessex) och Sophie av Wessex har palatsen som sitt Londonresidens.
 
 
Varannan dag klockan 11.30 sker vaktavslösning vid Buckinham Palace så kolla upp om vilka dagar som gäller om du vill titta på den.
 
 
Det är väldigt många som samlas och trängs för att få en skymt av vaktavlösningen och det är verkligen bara en slump att vi springer på den under vår promenad i området. Vi råkar bara komma precis när det är dags och lyckades se de populära röd- och svartklädda vakterna mellan grindsgallren.
 
 
Det är rejäl pompa och ståt medan vakterna marscherar de 275 meterna från Wellington Barracks för att ersättas av nya. Festligt och kul, men för egen del räcker det gott att bara få en skymt av dem och promenera vidare.
 
 
St. James's Park
Vi går vidare till St. James's Park, en bit efter The Diana Princess of Wales Memorial Walk (hela den minnespromenaden är 11 kilometer lång). Det är tidig vår och körsbärsträden och tulpanerna blommar i den annars försiktigt grönskande parken. 
 
 
St. James's Park är en mycket trevlig park att promenera i, med en liten sjö och hus som för tankarna raka spåret till Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta. Mysigt!
 
 
 
Vi njuter av pelikaner och andra hungriga fåglar innan vi promenerar vidare mot en annan väldigt populär turistattraktion i London.