Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Ruinbarer i Budapest
 

Redo för party i Budapests nattliv? Vad ska man hitta på?

Är du sugen på en härlig upplevelse i en annorlunda bar ska du bege dig till Szimpla Bar i Pest som ligger i den östra delen i Budapest, Ungern.

 

 

Det är precis vad Budapest Underguide ser till att 20 skandinaviska resebloggare får uppleva under en pressresa arrangerad av Hungarian Tourism! Helt rätt val och vi är alla väldigt förväntansfulla för fortsatta upplevelser under kvällen!

 

 

Först får vi en guidad (party)busstur genom ett glittrande och livligt Budapest tillsammans med två riktigt engagerade och glada reseledare för kvällen. Partystämningen höjs i takt med att vi får en lektion i några vanliga ord på ungerska.

Vad vi lärde oss? Jo, att skål heter egéségredre, att vin heter bor och att öl heter ször! Allt du behöver veta för en helkväll i Ungern med andra ord!

 

 

Ruinbarer är ett speciellt fenomen i Ungern och kanske framförallt i Budapest och det är ett typiskt inslag i Budapests nattliv. Vi besöker Szimpla Bar som är ett 100 år gammalt bostadshus med flera rum/lägenheter i två våningar. Fast numera är det bara ett skal som knappt har tak och dörrar och i väntan på att inventerare ska bygga lägenheter eller kontor av alltihopa har kreativa ungrare skapat en så kallad ”ruin pub”.

 

 

Klotter och loppismöbler samsas med gamla vägskyltar och vattenpipor men genomgående är att här samsas många partyglada människor i alla åldrar! Det spelar ingen roll om du är över 40 eller under 25 – här finns verkligen en plats för alla!

 

Jag tar en egéségredre med Discovering The Planet
 

Vill du parta till klockan fem på morgonen kan du göra det här! Det är verkligen ett speciellt ställe som inte liknar barer på andra platser i Europa! Men passa på innan en inventerare kommer på att det ska byggas ett hotell eller något annat här!

 

Partysugna resebloggare: FREEDOMtravel, Hamacareise och Mat och resebloggen.
 

Du har väl inte missat att du kan följa People in the StreetFacebook och på Instagram finns jag under @evasol. Välkommen!

 

 

Denna resa genomförs i samarbete med Hungarian Tourism. Innehållet och åsikterna är helt och hållet mina egna. 

 

#1 - - Ditte:

Häftigt! Tror jag hade höjt medelåldern betydligt! Men vad gör det?
En rolig kväll är jag övertygad om att ni hade och verkligen ett härligt inslag med dessa "ruinbarer". Hade inte hört talas om dem tidigare.
Men man lär sig...
Kram!

Svar: Det var ett jättehäftigt ställe som jag kan rekommendera! Jag höjde nog också medelåldern men resonerar som du gör: vad gör det? 😄
Jag tror på mixad ålder för bästa upplevelsen och en siffra på år har inget att göra med hur kul man kan ha på en häftig bar!
Jag hade inte heller hört talas om ruinbarer men jag gillar den kreativa lösningen på gamla rivningshus. Det blir lyckat!
Kram på dig
Eva Sollén

#2 - - FREEDOMtravel:

Roligt att se dina bilder! Coolt ställe också, som jag verkligen gillade!

Svar: Visst var det ett läckert ställe! Extra kul att uppleva det med er och andra "likar" i form av resebloggare :)
Eva Sollén

#3 - - Anna, Travel on a Cloud:

Ja, vilket häftigt ställe detta var! Skulle gärna gá tillbaka på nästa resa tillsammans med DIG! Vad bra bilder du tog också. Inte lätt där i mörkret. ;)

Svar: Tack Anna :D Ja, om vi lyckas få till resan med våra män så är det ett givet stopp!
Eva Sollén