Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Turist i vår egen stad
Nu är vi incheckade och redo för ett dygn som turister i vår egen stad! Presentkort ska nyttjas och Luleås kvällsliv upplevas. Så trevligt!
 
 
 
Är det någon fler som brukar turista i egna staden?
 
 
#1 - - Camilla:

Spännande! Vi har faktiskt turistat lite i vår egen lilla stad och i grannkommunerna... Och hemma i mina hemtrakter i Finland. Det finns ju massor att upptäcka i de trakter man tycker att man "kan"! Fast hotell har jag inte bott på då, men det skulle ju "peppa" turist-känslan lite extra :)

Svar: Vad kul att du turistat i din närhet! Att bo på hotell i egen stad peppar verkligen turistkänslan! Nästa gång tror jag jag ska fråga personalen i receptionen vad de helst rekommenderar :)
Eva Sollén

#2 - - Maria:

Jag kommer ju från en liten by, men visst finns det små besöksmål även här, t.ex. rester av vikingagravar (fast de hittar man knappast om man inte kommer härifrån eller hittar nån som vill visa, det är mera lokalkännedom), ett gammal smidesbruk som dessutom är ett väldigt vackert område och en hel rutt med olika punkter som man kan gå ifall man är intresserad av krigshistoria - ett viktigt slag ägde nämligen rum här under finska kriget :)

Svar: Wow Maria! Det låter jätteintressant! Har du bloggat om detta? Jag ska kolla igenom din blogg och se om jag kan hitta något :)
Eva Sollén

#3 - - Maria:

Nej, jag har faktiskt inte gjort det ännu, men har tänkt göra inom närmsta tiden, bara jag orkar/hinner och denhär influensan ger med sig, orkar inte skriva alltför "satsade" inlägg just nu... -.-

Svar: Ja, gör det! 😊 Men krya på dig först!
Eva Sollén

#4 - - FREEDOMtravel:

Vi är inte jättebra på det, men vi har börjat tänka att vi ska se mer på saker som om vi vore turister! :) (Att ha besök utifrån brukar annars vara ett bra sätt ;))

Svar: Precis, besökare får en att se sin egen närhet på ett annat sätt. Kul att ni "leker turist" ibland! 👍
Eva Sollén