Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Jamie's Italian Restaurant, London
 
Den berömde tv-kocken Jamie Oliver har ett flertal restauranger i London. Ett av våra mål på den senaste Londonresan är att äta på en av hans restauranger och nu är det äntligen dags!
 
 
Vi väljer att äta en sen lunch på Jamie's Italianvid Piccadilly Circus som är deras flaggskepp i London. Jamie's Italian är ett koncept och det finns ungefär 30 restauranger i Storbritanninen i det temat.
 
 
Italiensk mat brukar vara ett säkert kort, så även den här gången. Som vanligt när vi besöker en storstad har vi redan hunnit uppleva en hel del till fots innan det är dags för dagens första energipåfyllnad. Vi är i krokarna och (som vi brukar) har vi redan sett ut några restauranger som vi vill besöka. 
 
 
Eftersom den största lunchrusningen har varit är det inga problem att få ett bord en trappa upp och en intressant inredning med gröna skinnsoffor och stora flugor på en mörkröd vägg möter oss. Lite annorlunda men väldigt mysigt och trivsamt ändå.
 
 
De italienska dofterna från köket når oss och det vattnas rejält i munnen medan vi väljer omsorgsfullt från menyn. Dagens lunch blir penne carbonara, risotto och grillad lax. Vi smakar av varandra och med varsitt glas italienskt vin är vi snart nöjda och fyllda med ny styrka för att fortsätta uppleva London! Tänk vad mat kan göra med orken!
 
 
Har du allergier eller är överkänslig för vissa råvaror? Inga problem, köket ordnar efter dina önskemål!
 
Jamie's Italian Piccadilly Circus hitttar du på 17 Denman Street.
 
#1 - - Anna, New York – My Bite of the Big Apple & Travel on a Cloud:

Åh, detta ska jag lägga på minnet! Jag gillar verkligen Jamie Oliver och hans mat. Härligt inlägg, Eva.

Risotton blev jag sugen på! Pasta funkar bara numera om den är glutenfri och det vore ju toppen om köket kunde ordna det.

Svar: Tack snälla Anna! :)
Jag som varken åt gluten, mjölkprodukter eller ägg under sex år har verkligen fått testa att beställa mat som inte innehåller det. Bara en enda gång sa köket att de inte vågade tillaga något som jag kunde äta av rädsla för att ställa till det...

Men i regel brukar restaurangerna vara riktigt tillmötesgående :)
Eva Sollén

#2 - - Lena i Wales:

Trots att jag bor i UK och bara har ca 3 tim med buss till London åker jag sällan dit. Måste bättra mej. Ska komma ihåg Jamie´s.

Svar: Ja Lena, passa på att testa Jamie's när du tar dig till London :) Det var inte dumt alls!
Eva Sollén