Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Rusty Edge, Fernie
 
Befinner du dig i kanadensiska skidorten Fernie i British Columbia hamnar du förr eller senare hos trevlige österrikaren som driver restaurang The Rusty Edge. Rusty Edge hittar du på hotellet Griz Inn.
 
När ungdomarna cyklade mountainbike i bergen passade vi på att njuta av högsommarvärmen med något svalkande i glaset på Rusty Edge. Vi pratde en hel del med ägaren som var mycket glad att ha svenskar på besök. Han berättade att det är en hel del skandinavier i Fernie både sommar och vinter men vi träffade ingen annan skandinav i den gången. Får se om vi träffar några skidåkare hemifrån i Fernie under de kommande veckorna.
 
Efter vår vandringstur i bergen avslutade vi hela turen Hos Rusty Edge med fotbad i barnpoolen tillsammans med vår bergsguide Nature Bob, 75 år. 
 
Till helgen ska vi besöka Rusty Edge med våra härliga kanadensiska släktingar igen, men den här gången för after ski! Ser på deras hemsida att de har roliga aktiviteter varje dag! Det ser vi fram emot.
 

During Ski Season, weekly specials include:

  • Monday – “Locals Day” Burger & Beer on special for $10
  • Tuesday – “Za Day”, $5 off all pizzas, Fernie & Big Rock Pints $5
  • Wednesday – “Wing Day”, $0.50 Wings, Jugs of Fernie Beer $14
  • Thursday – “Ladies Day”, $3 tacos, signature drink $5, $5 off all wine bottles
  • Friday – “TGIMF”, Steak Sandwich & Fernie Beer $14
  • Saturday – “Lagers & Jagers $5”
  • Sunday – “Sunday Roast”, feature roast dinner & happy hour prices ALL DAY!
  • Every day – “Happy Hour” 3:00 pm to 6:00 pm with $5 Beer Pints, House Hiballs, House Wine, $14 Beer Jugs
    & $5 “Micro Bite” Menu
 
 
Följ gärna vår kommande Kanadaresa på Facebook och Instagramkontot @evasol som jag flitigt ska försöka hålla uppdaterade!
 
#1 - - Lena i Wales:

Ser härligt ut!
Har varit inne på Hallins Resblogg idag och läst och kommenterat också.
Ha det bra!

Svar: Kanada är så fint :) Kul att du läst mitt inlägg på Hallins Reseblogg och kommenterat där med. Hoppas du gillade inlägget.
Ha det fint du med!
Eva Sollén

#2 - - Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Vilket gemytligt ställe det verkar vara! Förstår att ni trivdes; bilderna utstrålar verkligen glädje. Jag ser fram emot vinterrapporterna!

Svar: Anna, det är ett riktigt trivsamt ställe! Igår var vi där och åt samt lyssnade på livemusik. Fler rapporter kommer, har bara inte hunnit med att starta datorn ens sedan vi kom hit 😊
Eva Sollén