Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Ice Bar Fernie
 
Det är inte bara i Sverige vi har isbarer, även i Fernie i Kanada finns en isbar som vi besöker. Ice Bar ligger i den nyrenoverade Cirque Restaurant i Lizard Creek Lodge. Förutom en isbar kan du även bada i deras utomhuspool med utsikt över slalombacken.
 
 
Vi får låna varma Helly Hansen-jackor så vi inte fryser i de -13 graders kyla som är den optimala temperaturen för att hålla isen hel.
 
 
Ice Bar erbjuder vodkaprovning och det finns en hel del olika vodkasorter, bland annat Belvederes som är James Bonds favoritvodka.
 
 
Mitt sällskap testar tre olika vodkasorter för 20 CAD med blandad förtjusning. Själv är jag inte särskilt förtjust i starksprit så jag tog gladeligen över bilnyckeln för att köra hem oss igen. Men en mycket trevlig upplevelse med en otroligt kunnig guide som delar med sig av sin kunskap om vodka.
 
 
 
#1 - - Katarina Wohlfart:

Måste säga att jag tycker det var lite too touristy för min smak med pool och åkbacke. Kunde ju varit en badtunna istället ;) Kul att ni har det bra i Canada och vilka trevliga områden :)

Svar: Eller hur! Kan inte annat än hålla med... Jag söker mer än gärna andra mer undangömda ställen för min bästa upplevelse... Fint är det i Kanada i alla fall!
Eva Sollén

#2 - - Lanclin:

Varken kalla ställen eller alkohol är min melodi men det ser onekligen coolt ut med all is! Vill verklige besöka det vi har i Sverige någon gång, kanske jag slår på stort och även sover där. Det gäller att utmana sina gränser ;)
/Linnea

Svar: Ishotellet i Jukkasjärvi är väl värd ett besök. Det är inte bara ett hotell utan det finns också en isbar och en kyrka och allt är otroligt välgjort. Men sova där, nja... Räcker att jag sovit i tält i smällkalla vintern :) Men välkommen upp till norr Linnea!
Eva Sollén

#3 - - Maria:

Häftigt! :)

Svar: Det var lite läckert även om det inte var så stort. Var bara öppet för enskilda sällskap.
Eva Sollén