Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Second hand & Coffee, Stockholm
 
Vi strosar runt i Gamla stan under vårt besök i Stockholm och magarna börjar kurra lite smått. Strosa runt i Gamla stan är något jag gärna gör när jag besöker huvudstaden men jag undviker helst de mest trafikerade gatorna utan håller mig gärna på sidigatorna som inte är lika folkfyllda.
 
 
 
Gamla stan har så många mysiga ställen och jag gillar alla deras källarvarv som man nyttjar till allt möjliga butiker och restauranger. Alla med sin personliga prägel. 
 
 
 
 
Nu är det inte ett källarvalv som vi är ute efter utan vi är sugna på fika och råkar på ett mysigt litet ställe som heter Second hand & Coffee på Köpmangatan 18. Det finns bara tre bord och vi har turen att få tag på ett ledigt. 
 
 
 
Den varma chokladen värmer upp kroppen som kylts ner av de kalla vindarna som Stockholm bjuder på den här dagen. Gott och, vad som verkar, hembakat fikabröd.
 
 
 
Jag gillar när man kombinerar två delar i en affärsrörelse som second hand och fika, bok och kafé eller liknande. I Paris hamnade vi på ett par sådana kombination som vi gillade skarpt: More – Café & Boutique och Motor Village som bjöd på både bilar och gastronomisk upplevelse. 
 
 
 
Har du någon favorit som kombinerar något på det här sättet?
#1 - - Ladies Abroad:

Som de flesta Stockholmare måste jag erkänna att jag sällan är i Gamla stan. Dock var jag där i söndags med min mamma som var på besök. Vi gick Köpmangatan och jag observerade just detta ställe utifrån. Tänk om vi hade gått in och hittat er där!

Svar: Alltså det hade ju varit så kul! Men vi hann ju träffas i fredags och det var riktigt skoj. Ser fram emot nästa gång vi ses.Ha en fin helg :)
Eva Sollén

#2 - - Anna, New York - My Bite of the Big Apple:

Vilket otroligt mysigt ställe! Jag var sällan i Gamla stan under alla mina år i Stockholm. Man får lätt bilden av det är för turistiskt. Men visst är det en fantastisk stadsdel, så vacker och med så många guldkorn. Det där stället får jag allt ta och spana in!

Som du säkert vet (eller inte blir förvånad över) så älskar jag också ställen som kombinerar olika koncept.

Min favorit är nog denna butik med bar på Lower East Side (ett av de tidiga fynden jag gjorde i NYC): http://www.newyorkmybite.com/2013/09/the-dressing-room-designerklader.html

Svar: Gamla stan kan vara extremt turistiskt men det finns ställen där många turister inte hittar. När det är lite folk är det mysigt där :)
Haha, jag blir inte förvånad att du också gillar ställen som kombinerar olika saker. Inte alls förvånad :)

Butik/baren som du tipsar om har jag inte besökt, ska kolla upp den inför vår nästa resa till New York.

Ha en fortsatt fin helg <3
Kram
Eva Sollén

#3 - - Ditte:

Jag strosar gärna i Gamla stan men undviker gärna turiststråken. Just här på "Second hand & Coffee brukar jag titta in. Har dessutom en av mina favoritrestauranger, den franska "Pastis" i närheten.
Jättefina bilder och jag känner ju väl gen miljön.
Kram!

Svar: Tack snälla Ditte! Kul att även du brukar titta in till Second hand & Coffee. Ett sådant där mysigt litet ställe som jag tänker mig att jag ska ha en vacker dag ...Kram!
Eva Sollén

#4 - - Fantasy Dining:

Så mysigt! Jag älskar också alla mysiga ställen i Gamla Stan.

Svar: Riktigt supermys :D
Eva Sollén